ATI X800 XT Acting Odd..

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by iGary, Feb 3, 2006.

  1. iGary Guest

    iGary

    Joined:
    May 26, 2004
    Location:
    Randy's House
    #1
    The fan on this card NEVER used to come on (even with Aperture) until I reformatted the other day.

    Now it comes on all the time - and stays on.

    I have all the proper drivers installled...

    Ayone else have this card in a PM G5?

    The racket will drive me nuts.
     
  2. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Ireland
    #2
    There's a rom firmware/bios update for the X800Xt on ATI's site.
     
  3. iGary thread starter Guest

    iGary

    Joined:
    May 26, 2004
    Location:
    Randy's House
    #3
    Hmmm...that's where I got it. :(
     
  4. Laslo Panaflex macrumors 65816

    Laslo Panaflex

    Joined:
    May 1, 2003
    Location:
    Tokyo
    #4
    Are you sure its the ATI card fan and not the G5s fans? The fan on my x800 burnt out, and generated lots of heat causing the G5 fans to spin faster and louder than usual. Eventually my x800 overheated and got damaged, I sent it in to ATI and they replaced it, luckily I held on to my old 9600 to put in the G5 while it was getting replaced.

    Anyway, I would make sure that that it is in fact the ATI fans spinning, if it is, then maybe they are dusty, that fan spins fast and dust may off ballance it causing it to sound louder than usual. Really though, after my x800 melted, I am happy to hear the fan spinning:D
     
  5. iGary thread starter Guest

    iGary

    Joined:
    May 26, 2004
    Location:
    Randy's House

Share This Page