Atvcloner not available

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by vincarter, Aug 29, 2012.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 29, 2012
    #1
    Hello,

    I would like to upgrade my ATV 1 with a bigger HD.
    I have tried to get Atvcloner from dynaflash.net for 2 weeks but it is never alive.
    Does someone knows if it will come back and could someone send it to me?

    Thanks,
    Vinc
     
  2. macrumors 68020

    Joined:
    Feb 19, 2011
    #2
    I'd also like a copy to re-image my atv, unfortunately dynaflashtech.net is still down :(
     
  3. macrumors 68020

    Joined:
    Mar 27, 2003
    #3
    Sorry, my site is down. Looking for a new server and will have it back up as soon as I can.

    pm me if you want atvcloner.
     
  4. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2012
    #4
    I also need ATVCloner but I can't figure out how to pm you. The option is not available. Thanks in advance.
     
  5. macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Location:
    Prestatyn, Wales, UK
    #5
    I could do with a copy too ;-)

    Would be happy to host the software for you for a while too in return.
     
  6. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #6
    I would love to receive a copy too, because my appleTV HD ist not working anymore and I'd like to repair it.
     
  7. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2012
    #7
    I'd like to figure out a way to get a copy of Atvcloner too. My 160gb is drive is full and I have a 320gb drive ready.
     
  8. macrumors 68020

    Joined:
    Mar 27, 2003
  9. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2012
  10. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2012
    #10
    Thank you! Wow, that was a truly painless process.

    Can't wait to reassemble my ATV when I get back from work tonight.
     
  11. macrumors 68020

    Joined:
    Mar 27, 2003
    #11
    Nope. But glad it worked out for you. working on getting the site back up.
     
  12. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 29, 2012
  13. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 17, 2012
    #13
    Thank You Very Very Very Much ... Appreciated ...
     
  14. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 22, 2012
    #14
    Thanks indeed for making this application available again:)

    Not being a Mac guy (g/f's computer) can anyone give me a couple of pointers to installing this on a MacBook 2,1 running OSX 10.5.8.

    I believe that I have correctly downloaded and dragged the application to the Applications Folder. However when I launch the program I get:
    The application 'ATVCloner' quit unexpectedly .....

    In the preview panel it shows; Size:124kb on disk

    I can also get a detailed problem report which I could post here if that is OK?

    Hoping to be able to image an ATV hard drive to rescue my own ATV with failed HDD.

    Thanks for any help.
     
  15. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Location:
    Joinville/SC/Brazil
    #15
    Dynaflash, thanks for your excellent work on ATVCloner. I just wanted to tell you that the app also quits unexpectedly if you try to run it on OS X 10.8 and 10.8.1.
     
  16. macrumors 68020

    Joined:
    Mar 27, 2003
    #16
    Here is a link to the Leopard version of AtvCloner

    https://dl.dropbox.com/u/29510955/AtvCloner_Leopard.zip

    That should work on leopard.

    ----------

    Okay, well I am not on Mountain Lion yet so have no way to try to fix it.
     
  17. senor-232, Sep 25, 2012
    Last edited: Sep 26, 2012

    macrumors newbie

    Joined:
    Sep 22, 2012
    #17
    Many, many thanks + a bit more info

    Here is a link to the Leopard version of AtvCloner

    https://dl.dropbox.com/u/29510955/AtvCloner_Leopard.zip[/url]

    That should work on leopard.

    ..... and it certainly does! Thank you so much man, your programming skills have enabled me to rescue my ATV. The HDD had somehow got corrupted, I think because it locked up with AtvFlash running. Either that or the HDD is going to fail ......soon!

    I had previously tried to clone a known good AppleTV disk with dd in Terminal but it would always crash at about 3+Gb. No idea why but possibly bad hardware(?)

    Just to encourage anyone who might be having problems with ATVCloner: I did get a couple of crashes with ATVCloner when trying to write the disk partitions. However, I found if I closed ATVCloner after copying the source disk and then reopening it, the disk partitions would be created without any problem. Hope this helps someone.
     
  18. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 21, 2007
  19. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 29, 2012
    #19
    leopard version not working

    hey there dynaflash -

    just thought i'd pass this on

    was thinking about also upgrading my apple tv 1 with a larger hard drive, and found this thread

    NOTE - i downloaded your link to the atvcloner.app and it fires up (haven't tried anything with it yet)

    BUT - then i saw your message about a leopard version, so i downloaded it but it crashes on running...

    i did notice that it seems to be dated aug 21, 2009

    and the "2" version is dated oct 14, 2011

    i'm guessing i should use the oct 2011 version?

    i'm running snow leopard 10.6.8

    thanks!
     
  20. macrumors 68020

    Joined:
    Mar 27, 2003
    #20
    Snow leopard uses https://dl.dropbox.com/u/29510955/AtvCloner_2_0.zip
     
  21. macrumors 68020

    Joined:
    Mar 27, 2003
  22. macrumors 68000

    4God

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Location:
    My Mac
    #22
    Thanks for your hard work! Is there a Mountain Lion version yet?
     
  23. macrumors 68020

    Joined:
    Mar 27, 2003
    #23
    nope, I don't run ML. Though I don't know that 2.0 doesn't work on ML.
     
  24. macrumors 68000

    4God

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Location:
    My Mac
    #24
    I'll try it, thanks.
     
  25. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2004
    #25
    Minimum space required for ATV1 3.0.2 OS?

    Hello Dynaflash,
    I'm planning to put Crystalbuntu on my ATV1. First I'm going to replace the existing internal HD with a bootable SD IDE interface and SD card.

    In order to install Crystalbuntu, I think I need the internal HD (SD in my case) to be ATV1 bootable with ATV1 3.0.2 OS. Therefore, I'm going to atvcloner from HD to SD.

    Do you (or anyone on this thread) know the minimum space required for an ATV1 clone / 3.0.2 OS?

    Thanks!
     

Share This Page