Beamer with new Apple TV

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by hexagondun, Jan 27, 2013.

  1. hexagondun macrumors newbie

    Joined:
    Jan 27, 2013
    #1
    Hello everyone,

    I have beamer installed on my mba and my brothers mbp; it works great with my mother's Apple TV --purchased last year-- but doesn't with my brother's new one. I figured it was a firewall issue, but the firewall was turned off on his computer. Anyone have a clue what might be going on?
     
  2. dan1eln1el5en macrumors 6502

    dan1eln1el5en

    Joined:
    Jan 3, 2012
    Location:
    Copenhagen, Denmark
    #2
    German ?
    It's most likely the iTunes HomeSharing
    is it the same Apple ID used on the Apple TV as on the Computer (You setup your moms ATV ?)

    I am not sure what port the screensharing is using, but I would suspect it's regular VNC with compression (so still using same ports)
    Can your computer see your brothers computer on the locale network ?
     
  3. waw74 macrumors 68030

    Joined:
    May 27, 2008
    #3
    it goes over airplay, so home sharing, and the Apple ID have nothing to do with it.
    it's not screen sharing, a quick look at the program says it converts and then sends over airplay, so nothing to to do with VNC or the ports associated with that (would be 5900)

    -------------------


    try rebooting your router (and possibly all of your network gear), they sometimes get funky with airplay.
    if that doesn't work google your router model number and airplay, see if there are any suggestions.
    i've had problems on my router (Linksys e4200) that were fixed by changing the "WMM Support" setting
     
  4. hexagondun thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 27, 2013
    #4
    So everyone knows:

    there seems to be an issue with the laptop's infrared sensor for the apple tv remote interfering with beamer or airplay somehow. Turned off the remote in system pref > security >advanced and, voila, beamer works like a charm.
     
  5. Stampyhead macrumors 68020

    Stampyhead

    Joined:
    Sep 3, 2004
    Location:
    London, UK
    #6
    Shoot, I thought this was going to be a thread about installing an AppleTV in a BMW...
     
  6. waw74 macrumors 68030

    Joined:
    May 27, 2008
    #7
  7. ratsg macrumors 6502

    Joined:
    Dec 6, 2010
    #8
    Same here.

    The only reason I clicked on this was to see how someone was using an Apple TV on their BMW motorcycle.

    What a letdown. :(

     
  8. designs216 macrumors 65816

    designs216

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Location:
    Down the rabbit hole
    #9
    Can't afford a BMW but I did spring for an Apple remote this past weekend :D
     
  9. Stampyhead macrumors 68020

    Stampyhead

    Joined:
    Sep 3, 2004
    Location:
    London, UK
    #10
  10. Carlanga macrumors 604

    Carlanga

    Joined:
    Nov 5, 2009
    #11
    I use airParrot no issues, I have an aTV3 and a macbook running Lion
     

Share This Page