Beige G3 - Different ram with different processor?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by joecool85, Jul 17, 2005.

  1. joecool85 macrumors 65816

    joecool85

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Location:
    Maine
    #1
    On welovemacs.com when you are looking at the ram for a 266 G3 beige DT it lists two 256mb chips, and one says if you have a non apple processor, use the other ram...can someone explain it to me?

    Link for RAM dilema
     
  2. iMeowbot macrumors G3

    iMeowbot

    Joined:
    Aug 30, 2003
    #2
    It means that if you have an aftermarket CPU upgrade installed (so that your machine has a faster chip than the original), you should use the faster (more expensive) RAM.
     
  3. joecool85 thread starter macrumors 65816

    joecool85

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Location:
    Maine
    #3
    I know that you should, but is it necessary? Would the old ram even run the machine if I upgraded the CPU?
     
  4. iMeowbot macrumors G3

    iMeowbot

    Joined:
    Aug 30, 2003
    #4
    You would have to check the specifications for the upgrade kit.
     
  5. crazzyeddie macrumors 68030

    crazzyeddie

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    Florida, USA
    #5
    The bus speed doesn't change, so you can use the older RAM, although it might be a millisecond or so slower...
     
  6. iMeowbot macrumors G3

    iMeowbot

    Joined:
    Aug 30, 2003
    #6
    The system bus can be overclocked on both beige and B&W G3 boards.
     

Share This Page