Black box for album artwork?

Discussion in 'iPod' started by forafireescape, Apr 3, 2008.

  1. macrumors 6502a

    forafireescape

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Location:
    NJ
    #1
    This is so incredibly random, but I was just noticing as I was playing some music in iTunes that in coverflow view, the album I was listening to came up as a black box. But in the bottom left corner where the artwork is also displayed, it looked normal.

    Is this just a bug or what? :confused:
     

    Attached Files:

  2. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2008
    #2
    did you get this on your ipod aswell (if you have one of course :p)?


    i had the exact same thing but the artwork was there on itunes but not on my ipod......just a black box......
     
  3. macrumors 6502

    Joined:
    Sep 12, 2006
    #3
    I have the exact same problem. Fine in itunes, both my 5g ipod and 3g nano have black boxes for album art. The songs artwork was straight from itunes get album artwork features. Only one song that i have seen has this. Very annoying.:mad: Pretty sure this happened with the itunes update.(on vista just in case it's OS specific)
     
  4. thread starter macrumors 6502a

    forafireescape

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Location:
    NJ
    #4
    It shows up on my iPod just fine, but in iTunes is when I get the black box. So weird.
     
  5. macrumors 6502

    Joined:
    Sep 12, 2006
    #5
    i found many more albums with this problem in my library. These are albums that were fine before!
     
  6. thread starter macrumors 6502a

    forafireescape

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Location:
    NJ
    #6
    Do you think it's a bug with the most recent update, then?
     
  7. macrumors 6502

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Location:
    San José
    #7
    I think the *real* question is: "How much more black could this be?"
     
  8. macrumors G3

    TuffLuffJimmy

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Location:
    Portland, OR
    #8
    it looks to me like the image file you have as the artwork is too small to be displayed properly in the coverflow view. try finding a larger image and it should fix the problem.
     
  9. thread starter macrumors 6502a

    forafireescape

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Location:
    NJ
    #9
    I don't think so, because it's always worked fine before. It just randomly started doing this, even though I've always had the same size image. Good thought though :)
     
  10. macrumors 6502

    Joined:
    Sep 12, 2006
    #10
    did a restore on my 3g nano and it fixed the problem on the ipod side. Have no answer for the itunes problem though.
     
  11. macrumors G3

    TuffLuffJimmy

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Location:
    Portland, OR
    #11
    Maybe rebuild the database. It sounds corrupted to me.
     
  12. macrumors 68040

    ntrigue

    Joined:
    Jul 30, 2007
    #12
    When you command+I to Get Info is there artwork in the tab? I would copy/paste the artwork here.
     
  13. macrumors 6502

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Location:
    The Netherlands, Europe
    #13
    When I have this on my iPod, I need to reset it and it works again (menu+middle button). Maybe you can do this

    Quit iTunes > Delete the folder 'Album Artwork' in the iTunes Music folder > start iTunes again > Load all artwork.

    Think that should do it.
     
  14. thread starter macrumors 6502a

    forafireescape

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Location:
    NJ
    #14
    Yes, it's there.
     
  15. macrumors 68040

    ntrigue

    Joined:
    Jul 30, 2007
    #15
    There's been corruption. I suggest navigating where I told you. Copying the Artwork to Desktop then dragging it back into that box.
     
  16. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 14, 2008
    #16
    Fix For Black Album Art Cover

    If you look on your ipod and have a black box where your album art should be but in itunes it shows the cover this is how i overcame it. At first I would try putting the album cover back on, but this does nothing. I ended up buying copytrans and copying the album off my ipod to a folder on my desktop. Then i went into itunes and the music folder on my ipod and deleted the album. Then drag and drop the album ftom the desktop and it works...
     
  17. macrumors 65816

    Jolly Jimmy

    Joined:
    Dec 13, 2007
    #17
    I had almost the same thing, but I saw white boxes instead. I deleted the offending artwork and added it again, now it's fine.
     

Share This Page