Bootcamp Beta Installation problem

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by RubberAphexTwin, Jan 13, 2007.

  1. RubberAphexTwin macrumors newbie

    Joined:
    Jan 13, 2007
    #1
    I have made a duplicate post in the Mac Applications forum hoping to get a bit more support. Apologies to mods if i bend the rules, erase one or both if this dinkles your winkles.

    POST:

    Many Maccers are probably downloading the Bootcamp beta, seeing as how good games don't come out for Mac due to the DirectX monopoly. GOSH DANG Mr Gates!!!

    I turned out being one of these eager lifless hacker-like beings,
    but my skills seem to be limited, and this is where I shout out for advice;

    Upon downloading and mounting the Bootcamp beta Installer, I open it up...
    1. So much for introductions (dunno about others, I just get a blank window)
    2. License, I "read" and click Continue (they don't let you off that easy, I also clicked agree)
    3. Now the crazy bit: Upon getting to the Select Destination stage my Installer just searches for hours without finding my Hard drives. The window anchored below shows the following text: "This is text explaining the installation problems and what will happen if it can actually be
    <<DO NOT LOCALIZE>>"

    This is basically where I (my Mac) gets stuck. OS X is not a C++ system so I can't extract the archive manually like on Windows using thousands of third party extractors. Not only that, but the archives are all basically inside the one and only installation app...

    Can someone please give me some friendly advice on how to bypass this problem and select my installation destination.:confused:
     
  2. adrianblaine macrumors 65816

    adrianblaine

    Joined:
    Oct 12, 2006
    Location:
    Pasadena, CA
    #2
    Which kind of Mac are you trying to install it on? I've honestly never heard of this problem. I'm assuming it doesn't do this when you try installing other programs? I'm not sure what would make Boot Camp different enough for it to not work... Is this the hard drive the Mac came with or is it an upgrade you did yourself? Sorry for all the questions.
     
  3. xUKHCx Administrator emeritus

    xUKHCx

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Location:
    The Kop
    #3
    Control Click on the Install Boot Camp Assistant.mpkg and select show packages contents. Navigate through Contents to Resources and in there, there is BootCampAssistant.pkg . Run this, does this fail?

    If so navigate back to BootCampAssistant.pkg and show package contents again and navigate through contents and Select Archive.pax.gz. Double click on this and it should just open and create a folder on your desktop called applications. In there it should have the boot camp assistant, just move it to your Utilities folder.

    It should now work but i do not know what he installer is trying to install so i can not guarantee that this will work. (Backup before you mess around with bootcamp)

    Gotta love the Aphex Twin
     
  4. RubberAphexTwin thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 13, 2007
    #4
    I'm on a good old Powerbook G4 MAC OSX 10.2.8.
    You're right about this being the only instance where the problem has occured, everything else runs smoothly. Although I do fall into the list of users who get the "error 95" problem when mounting some dmg files, but that's a different story.
    Quote "Is this the hard drive the Mac came with or is it an upgrade you did yourself?". This is the built in drive that the Mac shipped with.
     
  5. xUKHCx Administrator emeritus

    xUKHCx

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Location:
    The Kop
    #5
    That is your problem right there, it will only work on an Intel Mac.

    From apple
     
  6. RubberAphexTwin thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 13, 2007
    #6
    Thanks for the instructions, i really god a better insight on how all this works!

    I navigated to, and opened BootCampAssistant.pkg. The installer opens and tells me boldly "This software does not support your system".
    Does this mean I am given another stupid reason to waste money on OSX Panther?

    I'm iffy on just extracting the .pax.gz file now because this might actually mess up my system. gotta find out more about Bootcamp first I guess...

    Quote "Gotta love the Aphex Twin", Man you should see Rubber Johnny!
     
  7. RubberAphexTwin thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 13, 2007
    #7
    Ok, good going myself...
    Heading out to my closest Applestore now
    :p

    actually, thanks everyone for help, I gotta read FAQ more.
     
  8. xUKHCx Administrator emeritus

    xUKHCx

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Location:
    The Kop
    #8
    See above, it will not work on your system.

    See i love that, have it on my phone
     
  9. RubberAphexTwin thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 13, 2007
    #9
    Intel Based MAC?

    Gathering some information, I have come up with another question;
    Does this mean that I would basically need a MAC PRO with OSX Tiger to run Bootcamp?

    I used to think that compared to the cash-sucking-somehow-giant Microsoft
    buying a mac would be a longer enjoying experience for just a bit more Mula...
    now I don't know who's more fair!
    I'm not saying I'm personally falling for windows Vista, I'm not, because XP was also supposed to be revolutionary when it was released. I'm just getting at the suspicion that we are being milked equally from both sides now.
    And anyway, why is Apple making all these compatabilities with microsoft, when Microsoft doesn't even want to pave a slightest path in Mac's direction??

    We aren't gonna be Bought out again!:mad:

    on another note, I do support Windows Update 100%, and believe it would be only fair to be able to update OSX to 10.4 for free until OS 11 is released.

    Here's a good one too, how are people gonna use the right-click function in windows? along with many others mwahaha.

    oh jesus, i'm fussing like a 16yr old blonde. Ok, back to manly eating and watching tv all day...
     
  10. jmmv macrumors newbie

    Joined:
    Jan 13, 2007
    #10
    RubberAphexTwin: You do not *need* a Mac Pro. You need ANY of the Intel Macs available nowadays; Boot Camp will happily work on the low-end machines (i.e. the Mini).

    And you do not need an Intel Mac "just because they decided it this way". Windows only runs on the i386 architecture, and the PowerPC chip (G3, G4 and G5) is a completely different beast. There is no way you can run Windows on those machines (except for Virtual PC, but that is a different story).
     

Share This Page