brand new iMac wont start up!!!

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by smwatson, Nov 28, 2005.

  1. smwatson macrumors 6502a

    smwatson

    Joined:
    Sep 30, 2005
    Location:
    London, England
    #1
    I press the button, the screen goes creazy with random lines. Then the apple logo comes up with a loading bar, and i get a mouse pointer. However, the lines still remain. What am i to do???:confused: :mad:
     
  2. buryyourbrideau macrumors 65816

    buryyourbrideau

    Joined:
    Mar 1, 2005
    Location:
    Chicago
    #2
    Re-try it a few times.

    If this continues then contact Apple immeadiately
     
  3. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #3
    I concur. Brand new machines should be taken back if they're anything less than perfectly running Macs.
     
  4. smwatson thread starter macrumors 6502a

    smwatson

    Joined:
    Sep 30, 2005
    Location:
    London, England
    #4
    ok so here comes the back story...

    Delivered early saturday morning, set it up working like a joy. Went out so put it to 'sleep'.Came back, wake it up still working perfectly. Sunday, all day on and working to perfection. Put it to sleep on sunday night, then i wake it up on monday morning and nothing happens. I dont know what to do so i do a force shut down (hold power button for 5 seconds). I turn it back on and the stripes appear. Nothing untoward i think, so i unplug power cable and plug it back in after 30 seconds. I start it up and still the lines. Now im scared!!
     
  5. Will Cheyney macrumors 6502a

    Will Cheyney

    Joined:
    Jul 13, 2005
    Location:
    United Kingdom
    #5
    Isn't this the classic signs of a logic/graphics board failure?
    In any case, it shouldn't be happening. Contact Apple and ask for a replacement.
     
  6. gwuMACaddict macrumors 68040

    gwuMACaddict

    Joined:
    Apr 21, 2003
    Location:
    washington dc
    #6
    call apple/ take it back... sounds fishy to me... especially because it's so new...


    sorry dude
     
  7. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #7

    Yeah. That's what I think too. :(
     
  8. smwatson thread starter macrumors 6502a

    smwatson

    Joined:
    Sep 30, 2005
    Location:
    London, England
    #8
    so your saying there is nothing else i can do apart from take it back? Will i not loose all my files? And all the software ive installed?? Wonderful. And ist was so good for the first few days...Why has it failed?
     
  9. BakedBeans macrumors 68040

    BakedBeans

    Joined:
    May 6, 2004
    Location:
    What's Your Favorite Posish
    #9
    It sounds like you got a bad machine... this happens from time to time, the sooner you get it back to apple for a brand new one (settle for nothing less) the better.
     
  10. grapes911 Moderator emeritus

    grapes911

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Location:
    Citizens Bank Park
    #10
    Something is wrong with it. Maybe (and that is a very small maybe) you can fix it. But even if you can, how do you know you've truly fixed it and not just temporarily suppressed the problem? Or worse yet, you may make it worse and void the warranty. You just made a huge investment buy purchasing a new computer. Why accept anything less than perfect? Make a back up and then TAKE IT BACK or at least call Apple and get it on the record that something is wrong.
     
  11. smwatson thread starter macrumors 6502a

    smwatson

    Joined:
    Sep 30, 2005
    Location:
    London, England
    #11
    but will i keep the fiels and stuff? because i have 4000 photos and about 15GB of tunes which i cant loose. And i have some new software that you can only install on one machine because of the product key?? Will apple transfer everything for me
     
  12. grapes911 Moderator emeritus

    grapes911

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Location:
    Citizens Bank Park
    #12
    They probably won't, that is why you must make backups. If this data is really important, you should already have a backup. And you can always reinstall software.
     
  13. smwatson thread starter macrumors 6502a

    smwatson

    Joined:
    Sep 30, 2005
    Location:
    London, England
    #13
    i do have backups on my PC. But it takes an age to transfer them. this is a f**** joke
     
  14. grapes911 Moderator emeritus

    grapes911

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Location:
    Citizens Bank Park
    #14
    The F'n joke is that you are trying to justify keeping a computer that obviously has a problem. Lets say you just purchased a car and it has a crack in the front window. Would you keep it because you already adjusted the seat, programed the radio, and put your jumper cables in the trunk?
     
  15. buryyourbrideau macrumors 65816

    buryyourbrideau

    Joined:
    Mar 1, 2005
    Location:
    Chicago
    #15
    Ask Apple if you could possibly keep this HD.

    I highly doubt they would let you but maybe after a little begging to the customer care department, they might give in.
     
  16. smwatson thread starter macrumors 6502a

    smwatson

    Joined:
    Sep 30, 2005
    Location:
    London, England
    #16
    Problem Solved :D :D :D Apple are collecting it and taking it for repair!! I know i should get a new one but if they just replace the logic board or whatever it is then i keep my files. I know i was crazy about the file situation (apologies for foul language, albeit censored) but the only way to get files onto my iMac was with my iPod. It was a slow as a Suzukia Liana. Thanks alot guys :D
     
  17. smwatson thread starter macrumors 6502a

    smwatson

    Joined:
    Sep 30, 2005
    Location:
    London, England
    #17
    Complete change in plans...now im getting a brand new one!! I am literally too excited to speak :D :D
     
  18. grapes911 Moderator emeritus

    grapes911

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Location:
    Citizens Bank Park
    #18
    That is what everyone believed would happen. Why are you excited now, when you fought it before?
     
  19. smwatson thread starter macrumors 6502a

    smwatson

    Joined:
    Sep 30, 2005
    Location:
    London, England
    #19
    What was going to happenw as it would be repaired, but now its being replaced. A subtle, but important difference.
     
  20. Marky_Mark macrumors 6502a

    Marky_Mark

    Joined:
    Sep 30, 2005
    Location:
    UK
    #20
    Nah, I don't get this. You're still going to have to move/copy/lose all your files... :confused:
     
  21. jeremy.king macrumors 603

    jeremy.king

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    Fuquay Varina, NC
    #21
    Kiss your files goodbye...If they clone your old drive, I would be very impressed.
     
  22. killmoms macrumors 68040

    killmoms

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Location:
    Washington, DC
    #22
    They won't, unless he paid the 50 bucks.

    To the OP: Yes, you will have to move your files again. Personally, I'd suggest either getting a real external hard drive for this, or connecting your Mac and PC directly via an Ethernet cable (Macs have auto-sensing Ethernet ports so you don't need a cross-over cable), turning on FTP sharing on your Mac, and uploading your files from your PC via FTP. Or you could use your iPod again.
     
  23. smwatson thread starter macrumors 6502a

    smwatson

    Joined:
    Sep 30, 2005
    Location:
    London, England
    #23
    TNT have just sent a sub-contractor to pick it up "Express Leader" and the guy who came had no identification, and he was driving his 3-door focus. As in his. So, i said your not having my 1k+ of stuff before i phone TNT. So i phoned and they said it was fine. He ended up having to put it on the back seat of his car. Is it just me or is this extremly wierd. Do TNT honestly expect me to hand my iMac over to some nameless focus driver???
     
  24. p0intblank macrumors 68030

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Location:
    New Jersey
    #24
    I don't see the big deal about having to transfer your files over to your new Mac. At least you HAVE the files. You should be happy for that alone... if the transfer rate is slow, then so be it. Walk away, get a cup of coffee and let it do its thing.

    But anyway, congrats on the brand new replacement. :)
     
  25. stevep macrumors 6502a

    stevep

    Joined:
    Oct 13, 2004
    Location:
    UK
    #25
    I wouldn't excuse him for having no ID, but at this time of year all the parcel delivery companies use temporary owner/drivers to help with the Christmas rush. Good thinking to phone and check though - just imagine how hard you would have kicked yourself if something had gone wrong!
     

Share This Page