Calculator not working

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by steveca, Dec 27, 2006.

  1. steveca macrumors 6502

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Location:
    Malta
    #1
    Hello to everybody. Does anyone have an idea how to 'reset' calculator... When I try to update the conversion rates nothing happens and i cant convert from one currency to the other...

    I am using OS X 10.4.8 on an iMac G5
     
  2. bartelby macrumors Core

    Joined:
    Jun 16, 2004
    #2


    I updated the currency rates yesterday and it screwed it all up:rolleyes:
     
  3. steveca thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Location:
    Malta
    #3
    The problem in fact started when I updated the currencies.. This was like 2 weeks ago or something... I keep trying to update them again and the box saying what currencies were updated and what were not does not list anything, just the OK button :confused: :)
     
  4. emptyCup macrumors 65816

    emptyCup

    Joined:
    Jan 5, 2005
    #4
    Although this does not fix your immediate problem with Calculator, KoalaCalc is a nice calculator that does conversions.
     
  5. iMeowbot macrumors G3

    iMeowbot

    Joined:
    Aug 30, 2003
    #5
    Under your home folder:

    Library/Application Support/Calculator/FinancialRates.plist is the conversion table. You may want to trash that while Calculator is not running.

    More calculator guts: your Library/Preferences/com.apple.calculator.plist, and the Calculator folder under your Library/Caches


    The currency conversions in Calculator have been very odd lately. The update presents a gigantic dialog box with an apparently empty list of updated currencies, and then the From and To menus are padded with so much extra space that you can only see the names with the menus held down. Worse (this part could be a coffee deficiency speaking), the conversions appear to be reversed.
     
  6. bartelby macrumors Core

    Joined:
    Jun 16, 2004
    #6
    When I go to choose the currency I get a buggered up drop down list.
    Then the original currency doesn't register...



    EDIT: Tried trashing stuff and it's still the same
     

    Attached Files:

  7. iMeowbot macrumors G3

    iMeowbot

    Joined:
    Aug 30, 2003
    #7
    Yeah, the currencies are remembered, but there is so much extra whitespace that you can't see what you selected. If you try a conversion, it does seem to sort of work (but with reversed conversions) :confused:
     
  8. Willis macrumors 68020

    Willis

    Joined:
    Apr 23, 2006
    Location:
    What feels like the middle of nowhere
    #8
    you know... i never actually knew calculator did conversions.

    Ive never looked at the top bar... Had a mac for 4/5 years and thats the first ive seen it... mental
     
  9. bartelby macrumors Core

    Joined:
    Jun 16, 2004
    #9
    Some currencies seem to work and others don't.
    $100 = £196
    CA$100 = £169??
     
  10. celaurie macrumors 6502a

    celaurie

    Joined:
    Mar 2, 2003
    Location:
    Edinburgh, Scotland.
    #10
    Hey there,

    I'm getting the same problems with calculator. I thought it was just a bug where calculator couldn't collect info with the majority of the markets being closed down for Christmas... Apparently not.

    The bundled convertor widget in Dashboard seems to work still.

    ~cel
     
  11. iMeowbot macrumors G3

    iMeowbot

    Joined:
    Aug 30, 2003
    #11
    And that one seems to be stuck in 2006-12-18 rates? :confused:

    Oh well, there's always xe.com
     
  12. steveca thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Location:
    Malta
    #12
    Tried to delete files as well and still nothing. The widget converter works but it does not have Maltese Liri :D that is what i use... its a problem living in a small island in the middle of the mediterranean :)

    PS. When i ry to convert something no action is taken, it even forgot the previous rates...
     

    Attached Files:

  13. celaurie macrumors 6502a

    celaurie

    Joined:
    Mar 2, 2003
    Location:
    Edinburgh, Scotland.
    #13
    Oh bugger, hadn't noticed that!
     
  14. steveca thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Location:
    Malta
    #14
    Thanks emptyCup for your koalacalc hint. it has some good features too that I might use at university... :D
     

Share This Page