Camera problems on iPod Touch 4th gen?? Help?!

Discussion in 'iPod touch' started by LeighAnna Jones, Jan 5, 2011.

  1. macrumors 6502

    Joined:
    Oct 7, 2010
    #1
    So, it snowed today. It hardly ever snows where I live, so I went out and took pics and videos with my iPod.
    At one point my iPod stopped responding to my touch, but I figured it was just becasue my fingers were ice cold and the iPod is heat-sensitive (which it is) so I shrugged it off and went back inside.
    About 30 minutes later I decided to mess around with my iPod and play some games. Well, at one point I decided to put photo effects on a picture, so I went to the camera and tapped the "take" button. (The little camera icon)

    Nothing.

    Then I tapped "change camera" (From back camera to front facing). Still nothing. So I tap from still pics to video. Nothing. I tap the little gallery thing at the bottom left. (Takes you straight to your pictures) Nothing.

    I started freaking out. My hands are warm and everything but my camera is responding to my touch. EVERYTHING WORKS. If I go into the photo editing apps I have and take a picture using them, my camera works. Does anybody know what could be going on with my iPod? I got this thing for Christmas and I don't want it to be ruined already!
     
  2. macrumors 604

    wordoflife

    Joined:
    Jul 6, 2009
    #2
    Just so you know, this is the operating environmental requirements by Apple

    I would do a system restore (via iTunes) and see if it works. If it doesn't work, it sounds like a trip to the Genius bar who will most likely hook you up.
     
  3. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 7, 2010
    #3
    Well, right before I did a re-start, I tried powering it on and off. That worked. Oh well, I'm stupid, then. I don't know why I didn't do that before.
     
  4. HuntryBear, Sep 23, 2012
    Last edited: Sep 23, 2012

    macrumors newbie

    Joined:
    Sep 23, 2012
    #4
    Please help.

    My camera on the back of my iPod won't show anything and the slider for video/camera is flickering. It worked right after my update only. When I got it my camera worked then a few days later it stopped working. The front one works and I can take pictures with it but the back is what bothers me. I photograph basically anything so I really need to figure out what to do. I have an Otter Box on, it couldn't be a problem would it? It is very important please anything would help.
     

Share This Page