Can i change processor G4 to intell core duo????

Discussion in 'PowerPC Macs' started by Wulliwolf, May 15, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Wulliwolf macrumors member

    Wulliwolf

    Joined:
    May 15, 2006
    #1
    Hi, i have a powerbook G4 1.5 processor.
    Its possible change the processor for my powerbook to intell core duo???.

    Thanks for help.
     
  2. Dont Hurt Me macrumors 603

    Dont Hurt Me

    Joined:
    Dec 21, 2002
    Location:
    Yahooville S.C.
    #3
    Ill say it again just in case you misunderstood AvSRoCkCO1067 NO!
     
  3. Sun Baked macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #4
    Two entirely different processors, using different architectures.

    Won't work.

    Almost as bad as replacing a bunch of expensive scientists working on a bird flu vaccine, with the bodies from your local McDonalds.
     
  4. Dafke macrumors 6502

    Dafke

    Joined:
    Mar 24, 2005
    #5
    well, i believe you can actually, you'll just have to change a bit more than the CPU.

    The casings are the same size right? So screw both computers open and swap the inside :) brilliant if i may say so.
    now it's like the mcdonalds guys making hamburgers in the lab, should work!
     
  5. MacAficionado macrumors 6502

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Location:
    An awesome place
    #6
    The placement of the battery changes the shape of the motherboard.

    No, it won't work.
     
  6. ReanimationLP macrumors 68030

    ReanimationLP

    Joined:
    Jan 8, 2005
    Location:
    On the moon.
    #7
    They may look the same on the outside, but the MBP is BIGGER than the PBG4, not to mention ALL of the internals are completely different.
     
  7. Sutekidane macrumors 6502a

    Sutekidane

    Joined:
    Jan 26, 2005
    #8
    How is it bigger? I thought it was thinner? Looks the same to me.
     
  8. technicolor macrumors 68000

    technicolor

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Location:
    ><><><><
  9. yankeefan24 macrumors 65816

    yankeefan24

    Joined:
    Dec 24, 2005
    Location:
    NYC
    #10
    It's a bit harder. The MBP is a bit thinner and a bit wider than the PB. Also, you would need to totally kill everything internally for it to work.

    -yankeefan
     
  10. Dafke macrumors 6502

    Dafke

    Joined:
    Mar 24, 2005
    #11
    [​IMG]

    :rolleyes: :D
     
  11. howesey macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 3, 2005
    #12
    I do not think a light precision tool would do the job.
     
  12. wonga1127 macrumors 6502

    Joined:
    Mar 16, 2006
    Location:
    Wishing for a magic bus.
    #13
    How many different posts does it take for us to say no?
     
  13. cal6n macrumors 68000

    cal6n

    Joined:
    Jul 25, 2004
    Location:
    Gloucester, UK
    #14
    14 and rising!

    :cool:
     
  14. savar macrumors 68000

    savar

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    District of Columbia
    #15
    Well, the packages aren't even the same shape and size, so "you can" if you superglue the proc in place.
     
  15. Pokeon macrumors newbie

    Pokeon

    Joined:
    May 4, 2006
    Location:
    -= Somewhere in space =-
  16. jaydub macrumors 6502a

    jaydub

    Joined:
    Jan 12, 2006
  17. ITASOR macrumors 601

    ITASOR

    Joined:
    Mar 20, 2005
    Location:
    Oneida, NY
    #18
    This was a very legitimate question and I think he gets the point...cmon...
     
  18. mjstew33 macrumors 601

    mjstew33

    Joined:
    May 29, 2005
    Location:
    Illinois
    #19
    I agree! Great point, Ryan. ;)

    I mean, crap. Just because he doesn't know the answer to every damn question, doesn't mean you gotta chase 'em off the forums. :rolleyes:
     
  19. jhu macrumors 6502a

    jhu

    Joined:
    Apr 4, 2004
    #20
    well, technically you probably could. however, it's not entirely cost effective because the adaptor needed to translate signals between the intel cpu and the powermac motherboard would cost several times more than the computer itself.
     
  20. technicolor macrumors 68000

    technicolor

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Location:
    ><><><><
    #21
    :D
     
  21. Sun Baked macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #22
    If you mean by several times, enought to buy yourself a fleet of Bentlys. :eek:
     
  22. maxvamp macrumors 6502a

    maxvamp

    Joined:
    Sep 26, 2002
    Location:
    Somewhere out there
    #23
    Only if you change out the entire machine with a new one. You should post the Powerbook on eBay and give us the auction number.

    Max.
     
  23. California macrumors 68040

    California

    Joined:
    Aug 21, 2004
    #24
    All he could do with the 1.5 is get a CPU ugrade on it -- no intel, tho.

    What no one wants to say is, like op, we all WISH we could swap 'em out. But then the elegant Apple designs would be ruined because it would be a swappable but butt ugly Dell.
     
  24. jhu macrumors 6502a

    jhu

    Joined:
    Apr 4, 2004
    #25
    well, the first one always costs hundreds of thousands of dollars. the subsequent ones only cost a few pennies.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page