Can I fix a corrupt QUICKTIME file?

Discussion in 'Digital Video' started by thedirtyduo, Dec 24, 2009.

  1. macrumors member

    Joined:
    Apr 17, 2007
    #1
    I noticed today that a quicktime file never made it from LOG and Transfer to FCP all the way. The file is 13 gigs big. I don't have the original clip from my Canon Vixia HF20. I try to drop it into FCP and it says that it's "unknown file type"

    Is there anyway to rescue this file and have it converted into a proper quicktime file?

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 17, 2007
    #2
  3. macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Location:
    Finland
    #3
    See if VLC plays it, if it does you can use the advanced output feature to reencode.
     
  4. thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 17, 2007
    #4
    I did that and got this message again.

    mp4: MP4 plugin discarded (no moov box)


    Hmm..
     
  5. thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 17, 2007
    #5
    Well with no luck anywhere else I used AeroQ's software and it worked.

    FC had only transferred 12 min of the 60 minutes of the video but I was able to recover the first 12 minutes. The service was very fast and the software is very easy to use.

    Thanks for everyone's input.
     
  6. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 11, 2009
    #6
    VLC WILL play anything, but that doesn't mean that it will turn out well on other programs, sites, etc. For example, it will (almost always) look terrible on say YouTube or an embedded file.
     
  7. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 11, 2011
    #7
    Here's a movie repair tool: http://grauonline.de/cmsimple2_6/en/?Solutions:HD_Video_Repair_Utility
    The tool works on most camera movie files and requires a non-broken sample file of the same camera to repair the corrupt file.
     
  8. macrumors 6502

    Joined:
    May 23, 2008
    #8
    Has anyone found a cheaper solution? i have a video that I recorded with my iPhone 4, but it is corrupted.....I tried the demo version of the software from that last you company you mentioned, and it worked (it gave me an 8 second sample)...however, the video is less than a minute long and not worth paying close to $50 to repair it.....if anyone has any other solutions, i would greatly appreciate it...
     

Share This Page