Can i link two computers to one MP3 folder?

Discussion in 'iPod' started by 50thVert, Jul 8, 2005.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Jun 20, 2005
    Location:
    St. Louis, MO
    #1
    hey every1,
    Heres my dilemma. I just bought a Mac Mini to go along with my XP machine. Problem is all my MP3's are on the XP machine. I have my XP machine hooked up to my surround sound, and the MM doesnt sound nearly as good because it doesnt have a line-out. How do i link the MM and the XP machines to the same Mp3 folder?

    -Zach
     
  2. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 15, 2005
    Location:
    The heart of Europe
    #2
    Excuse me, what do you mean by "link"?
    What is it you want to achieve? As your XP machine is the one with the good sound card, it's always the one that has to play the mp3 files.
    You can control it remotely from your Mac if that's what you want.
    You could even put the files on the Mac and access them from the XP machine.

    I am sure that there are lots of solutions for your problem, but please describe your intentions more precisely.
     
  3. macrumors 603

    iSaint

    Joined:
    May 26, 2004
    Location:
    South Mississippi y'all, near the water!
    #3
    Network your computers and share the MP3 folder...
     
  4. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 20, 2005
    Location:
    St. Louis, MO
    #4
    I want to be able to play Mp3's from either my mac or my XP machine. Whenever i link one of the iTunes programs to that folder, it kicks off the other iTunes program on the other computer
     
  5. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 15, 2005
    Location:
    The heart of Europe
    #5
    Try this:

    It is certainly no problem to have the mp3s on one machine, to share the folder over the network and to access the files by iTunes on the PC and iTunes on the Mac. (You could even share the library by means of iTunes directly).
    If you want the better quality, you have to play it with iTunes on the PC. You can control it from your Mac by using Remote Desktop, for example.

    So try this:
    - Keep the files on the PC
    - Share the library, so you can listen to it on the Mac
    - Use iTunes on the PC for better quality and control it remotely if you want

    or:
    - Put the files on the Mac
    - Share the library
    - Access the library from your PC when you need better quality (and control ist from wherever you want; in this case you could access the files on your Mac from your PC while sitting at the Mac, isn't that great :) )
     
  6. macrumors 603

    solvs

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Location:
    LaLaLand, CA
    #6
    Leave iTunes running on the machine that has the mp3s. Just check the box in preferences that send it to the taskbar when minimized. Make sure "Share Library" is checked, and make sure both are connected to the same network. Then you can see and play your files from either. That's the easiest way I can think of.
     
  7. macrumors 6502a

    xli_ne

    Joined:
    Mar 3, 2005
    Location:
    Center of the Nation
    #7

    thats what i do with my setup. runs great, only thing i had to do was get a better adapter for my desktop. It was 802.11b, to slow to transfer music. Getting a 802.11g adapter fixed it fine.
     
  8. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 20, 2005
    Location:
    St. Louis, MO
    #8
    That works great, but with one drawback....i cant use You Control Tunes to access the shared music...any ideas?
     
  9. TBi
    macrumors 68030

    TBi

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Location:
    Ireland
    #9
    If you have XP then turn on remote desktop and download the remote desktop client for your MAC. This way you can control your PC across the network, leaving you change it's songs. I did this for years when i had a really powerful laptop and a slow crap PC with a great sound card but at the time i used winamp with a specially developed (windows only) network controller.

    Remote desktop will work a charm although it won't be the fastest and you will need to set a password on your account on XP if you don't already have one.

    If you want any more details on how to do it give me a hollar.
     

Share This Page