can not use Mail to connect my gmail account?why

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by yklxcq, Aug 6, 2005.

  1. yklxcq macrumors member

    yklxcq

    Joined:
    Jun 22, 2005
    #1
    it say my username or password is incorrect, but actually they are right!(And i follow the instruction in the gmail help center), i am using tiger right now, any help?thx in advance
     
  2. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #2
    Are you using POP or IMAP? Some of the following assumes POP:

    When you set it up, in the Account Information pane, the E-mail address should be your full address xxxx@gmail.com, and the User Name should be only the prefix part -- xxxx (without @gmail.com). Is this what you did? In the advanced tab, do you have SSL turned on, port 995, password authentication? (different if IMAP)?
     
  3. yklxcq thread starter macrumors member

    yklxcq

    Joined:
    Jun 22, 2005
    #3
    i using POP, and when create new account:
    # Enter 'pop.gmail.com' in the 'Incoming Mail Server:' field.
    # Enter your Gmail username (including '@gmail.com') in the 'User Name:' field.
    # Enter your Gmail password in the 'Password:' field.
    Then it just stop me there, say connection fail.
    Then i try enter username(the prefix part) only, still get connect fail, i even can not do anything with the advance tab you have mentioned.
    help please :confused:
     
  4. dubbz macrumors 68020

    dubbz

    Joined:
    Sep 3, 2003
    Location:
    Alta, Norway
    #4
    You mean you can't change anything in the Advanced tab? You need to change the port and enable SSL else it won't work. Is is disabled?

    What version of OS X/Mail are you using?
     
  5. tdhurst macrumors 68040

    tdhurst

    Joined:
    Dec 27, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #5
    Pop

    Did you enable pop in the actual gmail preferences?
     
  6. yklxcq thread starter macrumors member

    yklxcq

    Joined:
    Jun 22, 2005
    #6
    what i have done is i click the add account in the menu, and then a new window pop up, need me to enter some general info about what kind of account(i chose POP), account name,description, and my email address, after i cklick continue, next window shows, ask me some info about incoming mail server stuff, then i have enter my username, and password,when i click continue, it start to connect the mail server, which end up with "trying log into the POP server pop.gmail.com has falied, please make sure the username and password is correct." And i am very sure about my username and password, so i end up stuck here, can someone help,please :confused:
     
  7. faintember macrumors 65816

    faintember

    Joined:
    Jun 6, 2005
    Location:
    the ruins of the Cherokee nation
    #7
    appleretailguy is right. If you dont do this at the gmail website Mail will not work. My bud had the same problem.
     
  8. munkle macrumors 68030

    munkle

    Joined:
    Aug 7, 2004
    Location:
    On a jet plane
    #8
    If you're still having problems after making sure you've enabled POP at GMail and that all your settings are in order, it could be down to a corrupt preferences files. Trashing the preferences file should do the trick.

    Read more

    here.
     
  9. yklxcq thread starter macrumors member

    yklxcq

    Joined:
    Jun 22, 2005
    #9
    you guys is right, i forget to set the POP in gmail preference, big thx to all of u:)
     

Share This Page