Can OmniWeb cache Workspaces?

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by dolphin842, Feb 3, 2005.

  1. dolphin842 macrumors 65816

    dolphin842

    Joined:
    Jul 14, 2004
    #1
    Hey folks,

    I'm considering purchasing OmniWeb to use for research. I compile information from many different news sites, and so in a typical day of research I can have over 50 tabs open. Since I can't read and compile all of that in a day, so I need to have a reliable mechanism of storing/caching the news articles in the browser for later analysis.

    It seems that OmniWeb is capable of handling such tab loads, but I have a question about its caching ability.

    In the demo videos on the site, OmniWeb is shown to save a Workspace, quit the browser, then relaunch with the workspace and pages immediately loaded. From this I got the impression that the pages were saved/cached on disk.

    However, when I try it, loading some pages, snapshot a Workspace, then quit and relaunch, all the pages have to be re-fetched.... so they're not being saved. If I quit, disconnect from the net, then relaunch, none of the pages load. (I need the ability to view the pages offline, in the browser w/ the URLs intact)

    So I am asking, is there way to get OmniWeb to cache the pages in a Workspace? I don't need images, just the text. (Opera does this, but the feature is unpredictable, thus I'm looking for alternatives)

    Thanks for any help! :)
     
  2. JDar macrumors 6502a

    JDar

    Joined:
    Dec 7, 2003
    #2
    My understanding is that OmniWeb should work as you wish. Also, I read the help files after reading your message and it seems as if taking a snapshot of the workspace (or even without a workspace being defined) would save that page. I don't know why it is not working as you wish, but I do know that the company is very responsive to questions. Go ahead and give them an email about this problem and they should help you with it. (At least as a registered user for several machines I've found them very responsive.) Good luck, and please post the answer to the problem. I haven't used that specific feature but will try it out.
     
  3. JDar macrumors 6502a

    JDar

    Joined:
    Dec 7, 2003
    #3
    dolphin842, I just tried creating a workspace for MR and taking a snapshot of it--it worked fine. When you create a new workspace there is a box to check for "auto save while browsing." Make sure that option is clicked.

    Good luck! OmniWeb is a great browser and i hope you get it to perform properly.
     
  4. dolphin842 thread starter macrumors 65816

    dolphin842

    Joined:
    Jul 14, 2004
    #4
    Hmmm.... so you are able to save a workspace... and have the pages come up ok after you've disconnected from the internet?
     
  5. JDar macrumors 6502a

    JDar

    Joined:
    Dec 7, 2003
    #5
    yes, it worked and got me right back here

    I'd send them feedback asking about the feature. It's possible, but I doubt, that the feature is disabled until the software is registered.
     
  6. dolphin842 thread starter macrumors 65816

    dolphin842

    Joined:
    Jul 14, 2004
    #6
    Alrighty, thanks for confirming that :). I'll ask them about it, and share what I find out.
     

Share This Page