Can Pages templates be used in Word?

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by jessearl, Mar 13, 2005.

  1. jessearl macrumors member

    Joined:
    Mar 7, 2005
    #1
    Is there a way to port/transfer the Pages templates to Word so that I can use them there and so that other users of Word can have access to them?
     
  2. Darwin macrumors 65816

    Darwin

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Location:
    round the corner
    #2
    Well you can load up one of the templates in Pages then Export it to Word

    Of course the Word version doesn't appear the same
     
  3. yoda13 macrumors 65816

    yoda13

    Joined:
    Sep 26, 2003
    Location:
    Texas
    #3
    Hmm, I read a review of Pages that said that the export to Word function worked flawlessly. Is this not the case? Note: I haven't tried it myself, I was just hoping that you knew from experience. :confused:
     
  4. Bear macrumors G3

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    Sol III - Terra
    #4
    Exporting templates and documents are two very different operations. Apple has said documents will work. They said nothing about templates.
     
  5. Darwin macrumors 65816

    Darwin

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Location:
    round the corner
    #5
    Exactly, I'm using Pages for my word proccessing work to test it out and my documents have come out working in Word and looking pretty much the same

    The thing with templates is that they were designed for Pages so Pages has a feature or two that the templates need to show it properly
     
  6. xsedrinam macrumors 601

    xsedrinam

    Joined:
    Oct 21, 2004
    #6
    I just tried it. Exported "Redwoods" template to "documents". Opened Word and opened "other">documents>exported template. It displays differently, but with font adjustments, seems to be functional.
    X
     
  7. yoda13 macrumors 65816

    yoda13

    Joined:
    Sep 26, 2003
    Location:
    Texas
    #7
    Thanks for the replies guys. I just want to be able to export documents such as typed reports and whatnot. Looks like I should be able to do that fine. Thanks again. :)
     

Share This Page