can you use airport without a express unit?

Discussion in 'Buying Tips, Advice and Discussion (archive)' started by user name, Nov 17, 2004.

  1. user name macrumors newbie

    Joined:
    Nov 1, 2004
    #1
    I wanted to play games transfer files to a friends laptop who has an airport extreme card, do I actually need a router wirefree thingy? I also have a card.

    Thanks
     
  2. question fear macrumors 68020

    question fear

    Joined:
    Apr 10, 2003
    Location:
    The "Garden" state
    #2
    you need a wireless access point, and if you don't already have a router you need that too.
    some come built together. if you don't want to spring for airport express there's lots of cheaper ones at any computer store. anything 802.11b or 802.11g will work.
    if you just need to transfer files get a crossover cable, its much faster.
     
  3. sgarringer macrumors regular

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Location:
    Cedar Rapids, IA
    #3
    no you dont. You can use the two cards in AdHoc mode without a base station. On the mac choose "Create AirPort Network" or on the PC you need to tell it to use AdHoc.
     
  4. question fear macrumors 68020

    question fear

    Joined:
    Apr 10, 2003
    Location:
    The "Garden" state
    #4
    wow. you learn something new every day. i thought that was just for bluetooth...neat!
     
  5. Will Curran macrumors regular

    Will Curran

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Location:
    Phoenix AZ
    #5
    yup adhoc it is.
     

Share This Page