Can't access OpenFirmware

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by adese, Sep 23, 2006.

  1. adese macrumors member

    adese

    Joined:
    Feb 21, 2006
    Location:
    Sunderland, MA
    #1
    So right at boot (I'm not new to open firmware and boot commands) I hold Command+Option+O+F but it wont go into open firmware.

    - Intel iMac 2,0ghz Core Duo w/ Boot Camp

    any clue?

    I did boot ubuntu from a live cd the other day, could this have screwed things up?
     
  2. Silentwave macrumors 68000

    Joined:
    May 26, 2006
    Location:
    Gainesville, FL
    #2
    correct me if i'm wrong, but I thought only Power-PC macs have open firmware, and intels use EFI.
     
  3. cfd macrumors member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    #3
    You're correct, the new macs won't boot into openfirmware. Might I ask why you want to?
     
  4. theblotted macrumors regular

    theblotted

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Location:
    Los Angeles
    #4
    so how do you reset NVRAM or "set-defaults" like Open Firmware back in PPC?

    or is that completely unnecessary in Intel Mac's?




    .
     
  5. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
  6. theblotted macrumors regular

    theblotted

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Location:
    Los Angeles
    #6
    sorry, i meant "how do you reset NVRAM in Intel Mac's (similar to how we did it on PPC)"...

    btw, typing "set-defaults" in Open Firmware (besides "reset-nvram" and "reset-all") works also.
     
  7. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #7
    Resetting the PRAM will reset the NVRAM. Sorry, I don't know of another way. :eek:
     

Share This Page