Can't install OS 9 on G4 733

Discussion in 'Mac Help/Tips' started by bcharm, May 17, 2003.

  1. bcharm macrumors member

    Joined:
    May 7, 2003
    Location:
    New York
    #1
    Added a second hard drive to a G4 733. Tried to boot from an OS 9 CD, but I got an icon of a folder with a flashing question mark alternating with the Mac OS faces logo on it. Then the computer gives up and boots the current system. I tried sharing the CD from another Mac, but I got a message about reading the documentation.

    Anyway, I can't figure out what's wrong. Wondering if anyone can help me figure this out. :confused:
     
  2. scem0 macrumors 604

    scem0

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Location:
    back in NYC!
    #2
    Sounds like the CD is scratched or flawed in some way.
     
  3. applemacdude macrumors 68040

    applemacdude

    Joined:
    Mar 26, 2001
    Location:
    Over The Rainbow
    #3
    did u make the cd the startup drive? ( just guessin) might be the disc
     
  4. bcharm thread starter macrumors member

    Joined:
    May 7, 2003
    Location:
    New York
    #4
    I wish it were the disc, but the disc booted up just fine on a G4 400. I don't get it. I tried using the start up disk control panel and holding down C, but both of them resulted in that folder icon with the question mark.

    Anway, this is the message I get when I try to run the installer from another computer, "This program cannot run on your computer - see doccumentation."
     
  5. GeeYouEye macrumors 68000

    GeeYouEye

    Joined:
    Dec 9, 2001
    Location:
    State of Denial
    #5
    Is it a 9.0.x CD, or 9.2.1? I could be wrong, but I don't think the former runs on your computer.
     
  6. bcharm thread starter macrumors member

    Joined:
    May 7, 2003
    Location:
    New York

Share This Page