can't setup apple tv without remote

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by keenan wolf, Nov 30, 2011.

  1. macrumors 6502

    keenan wolf

    Joined:
    Mar 2, 2008
    #1
    i lost my remote to my apple tv and recently moved out of my parents house so i have a new router. i want to setup my apple tv but can't because my apple remote is missing. i normally use my iPhone as the remote but since its not connected to wifi i can't get it to work :( please help me out
     
  2. macrumors 603

    Joined:
    Apr 15, 2004
    #2
    Pretty sure you need that remote.
     
  3. macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 30, 2010
    #3
    I think you'll have to buy a new one, buy they're very cheap.
     
  4. macrumors 6502

    Joined:
    Jun 12, 2007
    #4
    Visit your parents with the aTV and your TV or cable remote. Connect the aTV and use the remote learning feature, under the settings menu, to teach the aTV to recognize that new remote. That should work without buying a new remote.
     
  5. macrumors 68020

    Joined:
    May 27, 2008
    #5
    temporarily plug the aTV into your router via ethernet, then you can set it up using the iphone remote.
     
  6. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2010
    #6
    Download the remote APP from the APP store on to your iphone and use that!
     
  7. macrumors 601

    tbayrgs

    Joined:
    Jul 5, 2009
    Location:
    Florida, USA
    #7
    Not going to work--how is the OP going to actually select the Sertings menu without an already functioning remote?

    Same problem as above. Yes, he won't have to input a wifi password but he still has to turn on home sharing to use the remote app and thus needs an already paired remote.

    Did you even read the the OP's original post? Already said he normally uses that app.

    Here's your solution and as mentioned, they're cheap and probably a good idea to have it as a backup in case you have a similar problem in the future.
     
  8. thread starter macrumors 6502

    keenan wolf

    Joined:
    Mar 2, 2008
    #8
    thanks everyone! i ended up using the ethernet hookup and taught my :apple: TV a new remote. then i moved the apple tv to my room and setup the wifi with the improvised remote. now i can use my iPhone Remote App! thanks for the help
     
  9. macrumors 601

    OneMike

    Joined:
    Oct 19, 2005
    #9
    I had got rid of all my apple remotes. then one of the updates reset the device. Just ended up going to best buy and picked one up. will keep it on hand just in case.

    It should have a pair option for the iPhone app out the box once on the same network
     
  10. macrumors 6502

    Joined:
    Jun 12, 2007
    #10
    His iPhone app will (did?) work once he connects to the router he was previously using.
     
  11. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 6, 2012
    #11
    Yeah you can download the app in your iphone and you can actually use that. :)
     

Share This Page