Car stereos (iPod ready)

Discussion in 'iPod touch Accessories' started by Garrett, Sep 17, 2007.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Apr 4, 2007
    #1
    I have an Alpine stereo for my truck, and when I plug it in, it says it doesn't recognize any player, nor with my parents Sony Xplod series (Which both are iPod Capable)... Am I doing something wrong? I would love to use this in my truck. :apple:
     
  2. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 4, 2007
    #2
    Anybody? :confused:
     
  3. macrumors member

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Location:
    Vancouver, BC
    #3
    couldn't tell yah since my order is not even prepared for shipment... but i'm sure someone will answer your question soon...
     
  4. macrumors regular

    Joined:
    Sep 4, 2007
    Location:
    Chch, New Zealand
    #4
    I know the Sony Xplod is certainly compatible with iPods, tho never tried myself.

    Maybe it's something as simple as altering a setting, tho I don't know sorry.
     
  5. macrumors 6502

    wizzracer

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Location:
    Dallas, Texas
    #5
    Did you turn the function on for Ipod? My Alpine touch see's both the 80gig and my IPT.

    Look at your manual on how this is done.
     
  6. macrumors 6502

    thirdeyeopen666

    Joined:
    Sep 16, 2007
    #6
    My JVC (KD-PDR30) w/ built in dock cable doesn't work with my iPod touch either. Kind of sucks, but I kind of expected it. Guess I'm lucky I have an AUX input to use instead.
     
  7. macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Location:
    Manchester, UK
    #7
    I sure hope my stereo does - it's one of the reasons I stick with ipod, as I have a dock in the car. The reviews of the touch said that compatibility issues had been fixed. I'll find out in about an hour I guess.
     
  8. macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Location:
    Manchester, UK
    #8
    That's a relief... My stereo (Alpine CDE9850Ri) works perfectly with the touch :)
     
  9. macrumors 68040

    squeeks

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Florida
    #9
    yup, my JVC dock connector dosent work either, i guess the ipod software is too different on the touch for it to figure out what to do with it
     
  10. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 3, 2002
    #10
    I was afraid of this. I use my current 5G iPod 99.9% of the time in my Mitsubishi using their factory iPod interface direct to the audio system. I cancelled my Apple Online order as I want to test the connectivity at a dealer before I drop hard cash on this as a replacement. If anyone tries this in a Mitsubishi that uses the iPod interface, and it works, let me know...

    Zarbs
     
  11. macrumors regular

    Joined:
    Sep 18, 2007
    #11
    My Kenwood 8019 and KCA-IP300V works with the audio. It is a little slow though, and the video doesn't work yet of course.
     

Share This Page