Cd-rom drive troubles

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by iameatingjam, May 10, 2005.

  1. iameatingjam macrumors newbie

    Joined:
    May 10, 2005
    #1
    hello,

    My cd-rom drive is has not working lately, I just put the cd in and I hear loud noises for about 15 minutes and then I can see a icon of the screen and takes another 15 mins to open a folder so as you can imagine I can not run anything. Audio cd's do work tho.I'm running a iMac g3 333mhz and os 9.2.2 ( I know getting a new machine soon) any ideas of what might be causing this problem please help :) thanx in advance
     
  2. 840quadra Moderator

    840quadra

    Staff Member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Location:
    Twin Cities Minnesota
    #2
    Does the drive sound like it is spinning up extra fast, or are there other noises? You may have a simple dirty CD drive lense. I can't remember what type of drive that has, but if you have the tray loading style imac, you can try to open the CD door, and blow into the drive to remove any possible Dust, also you can try a CD drive cleaner.
     
  3. iameatingjam thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 10, 2005
  4. 840quadra Moderator

    840quadra

    Staff Member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Location:
    Twin Cities Minnesota
    #4

    soo....
    You fixed it?

    :D
     
  5. iameatingjam thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 10, 2005
    #5
    No, I meant that post I wrote something I found out wasnt true and couldnt delete it. But I still need help, I tried blowing in it multiple times.

    Please help some1!
     
  6. iameatingjam thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 10, 2005

Share This Page