Changing my Mac's name

Discussion in 'Mac Pro' started by Mustafa, Apr 3, 2006.

  1. Mustafa macrumors regular

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Location:
    Shenfield, Essex, UK
    #1
    When I set up my first Mac, a PB, I named it "Mustafa's computer", which is how it's recognised by syncing devices.

    Now I have a Mac mini, which I set up by copying over all the files and settings, etc. by FireWire. Now, of course, that's also called "Mustafa's computer".

    How can I change the name by which each machine is known -- I can't see it in System Preferences.
     
  2. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
  3. DeSnousa macrumors 68000

    DeSnousa

    Joined:
    Jan 20, 2005
    Location:
    Brisbane, Australia
    #3
    System Preferences has a great new feature, they added search ;)
     
  4. Mustafa thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Location:
    Shenfield, Essex, UK
    #4
    Thanks -- why hadn't I thought of looking there?

    Will be useful when I come to networking my Macs.
     
  5. Josias macrumors 68000

    Josias

    Joined:
    Mar 10, 2006
    #5
    This is why i hate windows, they are so frickinn' complicated to manage.:mad: With Mac you can be good at computers, without being a freak.:p
     
  6. grapes911 Moderator emeritus

    grapes911

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Location:
    Citizens Bank Park
    #6
    Actually, it is just as easy to do in Windows as it is on a Mac.
     
  7. Eidorian macrumors Penryn

    Eidorian

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Location:
    Indianapolis
    #7
    It takes a reboot though.
     
  8. grapes911 Moderator emeritus

    grapes911

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Location:
    Citizens Bank Park
    #8
    Yes it does, but it tells you that. I didn't say it was just a quick. I meant it was just as easy to figure out that you don't have to be a "freak" to do it.
     

Share This Page