Classic "Hold Click" in OS X

Discussion in 'Mac OS X 10.3 (Panther) Discussion' started by Rantipole, Dec 6, 2004.

  1. Rantipole macrumors 6502

    Rantipole

    Joined:
    May 24, 2004
    Location:
    Boston
    #1
    Hello, I just converted to OS X this weekend. ( I know....)

    Anyway, in Mac Classic, instead of Control-Click, you could "hold click" to get the Control Click menu. This does not appear to be the case in OS X.

    Is there a setting somewhere that I can't find that will enable the "hold click"? Or is that gone for good?

    Thanks.
     
  2. ChrisFromCanada macrumors 65816

    ChrisFromCanada

    Joined:
    May 3, 2004
    Location:
    Hamilton, Ontario (CANADA)
    #2
    From what I know. You can't do it except in a few rare cases like hold-clicking an application in the dock.
     
  3. Rantipole thread starter macrumors 6502

    Rantipole

    Joined:
    May 24, 2004
    Location:
    Boston
    #3
    Yep, so far I have found hold-click only still works in, of all things, Netscape! :O
     
  4. grapes911 Moderator emeritus

    grapes911

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Location:
    Citizens Bank Park
    #4
    At the risk of sounding stupid, can you explain what this 'hold-click' is?
     
  5. brap macrumors 68000

    Joined:
    May 10, 2004
    Location:
    Nottingham
    #5
    In older Systems, instead of getting contextual menus by control-click, all you had to do was hold the mouse button down. Simple, yet sucky for productivity.
     
  6. grapes911 Moderator emeritus

    grapes911

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Location:
    Citizens Bank Park
    #6
    Thats a cool feature. It may be less productive, but its nice for those few instances that you only have one hand available. I see it works for the dock and firefox. I wonder why its pretty much gone.
     
  7. Rantipole thread starter macrumors 6502

    Rantipole

    Joined:
    May 24, 2004
    Location:
    Boston
    #7
    Well, now that I've gotten used to the fact my new keyboard has Control on BOTH sides of the keyboard, I have to admit it is less of an issue. My old keyboard only had Control on the left side. But, I kept my mouse on the left side! So, it would be a royal pita.

    But, now I can do Control with my right hand, and click with my left. Still, it is odd why they got rid of it! :confused:
     
  8. jeremy.king macrumors 603

    jeremy.king

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    Fuquay Varina, NC
    #8
    I am guessing that because of the availability of two+ button mice for macs now vs. when OS 8 came out.
     
  9. bousozoku Moderator emeritus

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Location:
    Gone but not forgotten.
    #9
    As far as I know, hold click only worked in web browsers and wasn't supported in any other applications.

    Why not get a 2 or 3 button mouse or trackball?
     
  10. live4ever macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Location:
    Thunder Bay, ON

Share This Page