Clone bootcamp/move to new drive

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by tomllama, Jul 3, 2010.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Location:
    CA
    #1
    I have XP on a 1 TB HDD (only about 80 GB is used) and I want to move it to a 120 GB partition on an SSD and boot from there.

    This would be trivial in OSX - just use carbon copy. But, I can't get it done using Acronis True Image 2010 or any other utility I've tried while in XP. Everything wants to clone the entire 1 TB and not simply the 80ish GB of files.

    What should I use to accomplish my goal (or what must I do different with Acronis)?
     
  2. Moderator

    balamw

    Staff Member

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    New England
    #2
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_0 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/532.9 (KHTML, like Gecko) Version/4.0.5 Mobile/8A293 Safari/6531.22.7)

    Do you have the plus pack for Acronis? I think it is supposed to help it deal with hybrid GPT/MBR schemes like Boot Camp uses.

    Also, have you tried Winclone?

    B
     
  3. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Location:
    CA
    #3
    Yes, I have the plus pack. It doesn't appear to be much help.

    Yes, I tried WinClone, it only will clone to a disk of the same size - it wants to clone the whole TB and I can't see a way to simply clone the information.

    I also tried HDClone.
     
  4. macrumors 6502a

    lucifiel

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Location:
    In your basement
    #4
    I think it just clones the size of the partition that you have put XP on doesn't it?
     
  5. macrumors P6

    DoFoT9

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Location:
    Singapore
    #5
    what about use WinClone to copy to partition, then resize using Acronis? maybe :\
     
  6. Moderator

    balamw

    Staff Member

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    New England
    #6
    Did you read the instructions?

    B
     
  7. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Location:
    CA
    #7
    Yes, I read the instructions and I never saw those. I'll try the steps provided and see how it works. Thanks for the response.

    I gave up trying to move an XP clone to the SSD and simply ran the Win7 upgrade and it worked without issues. I should have tried it first but after reading about not having Windows on a different drive on the system when installing via boot camp I spent too much time trying to move XP. Win 7 (x64) is up and running fine now.
     

Share This Page