Confused about Apple Mail issue

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by GavinT, Jul 25, 2006.

  1. GavinT macrumors member

    #1
    Hi guys. A switcher here.

    Been pretty happy with my Mac experience to date, apart from one issue that's recently come to light. Only in the last few days, I've started using Apple Mail. Until then, when I first got my MBP, I was using a web-client for email access.

    However, I finally got my mail archive accross from Outlook, with the intention to use Apple Mail.

    Now, I'm getting the following issue.

    I have no problems recieving mail (via my mail account on my hosted webspace, and via GMail).
    I have no problems sending NEW emails to anybody using either of those accounts.
    I have no problems sending NEW emails to myself using either of those accounts (including my HotMail address, which I don't access in any way using Apple Mail).
    I have no problems replying to any emails I recieved from myself (so OK if I send from HotMail to hosted account, and reply back using Apple Mail.... OK if I send from hosted account to GMail and reply back using Apple Mail).

    HOWEVER.... and this is the issue. If I get any mails from some other party, I find it impossible to reply back. It just sits their in the Outbox (in fact, it takes ages to get from "Sending" to Outbox.
    Just tonight, I email two friends. I got a reply back in a couple of minutes. However, if I clicked Reply All, I couldn't get any reply back to them. However, I had no problem composing a new email to them and sending on my reply (without the quotes) to them that way.


    Anyone seen anything like this. Given that I can send mails, implies that I've got the right settings for the SMTP stuff, does it not??!! :confused:

    BTW, I'm using plain text where possible.
     
  2. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    Is it only when you Reply All? Can you Reply to an email from one individual? :)
     
  3. GavinT thread starter macrumors member

    #3
    Same issue with Reply and Reply All
     
  4. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #4
    Okay, in Mail's Preferences, go to Composing and select your outgoing account name from the Send New Mail From drop down list. Hopefully this'll help. :)
     

Share This Page