connecting MAC to WINDOWS

Discussion in 'MacBook Pro' started by bigkito, Dec 20, 2006.

  1. bigkito macrumors regular

    Joined:
    Nov 17, 2006
    #1
    I just got my MBP and im trying to transfer my music from my windows PC, I connected the two with an ethernet cable and under Network Connections on my PC it says "Network Bridge MAC Bridge miniport"

    i have no clue of what to do now, does anyone know anything about this
     
  2. Gee macrumors 65816

    Joined:
    Feb 27, 2004
    Location:
    London, UK
    #2
    Try reading our Macrumors networking guide here: http://guides.macrumors.com/Networking_Windows_with_Mac_OS_X
     
  3. iMinnesotan macrumors member

    iMinnesotan

    Joined:
    Sep 13, 2006
    Location:
    Minneapolis, MN
    #3
  4. ChrisA macrumors G4

    Joined:
    Jan 5, 2006
    Location:
    Redondo Beach, California
    #4
    Did you use a straight cable or a crossover cable. For a direct hookup without using a switch or router only the crossover cable will work.

    All network devices or either "computer-like" or "hub-like" straight cable connect unlike devices, crossover cables are needed to connect like devices.
     
  5. Gee macrumors 65816

    Joined:
    Feb 27, 2004
    Location:
    London, UK
    #5
    Oh, and by the way, the 'network bridge MAC bridge' you refer to is nothing directly to do with your Mac. MAC stands for Media Access Control; Mac is short for Macintosh. MAC addresses are unique code numbers that identity networked devices (so your Mac has a MAC address, but so does your PC). Make sense?

    Check out the guide I linked to earlier for a step by step about how to do the netowrking - should take about 5 mins if you follow the instructions.
     
  6. jeremy.king macrumors 603

    jeremy.king

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    Fuquay Varina, NC
    #6
    Newer macs can auto sense and crossover as needed, so a crossover cable should NOT be necessary.
     
  7. setso macrumors member

    Joined:
    Nov 29, 2006
    #7
    ..
    ..on win-xp you can do a search for computers
    ..search for the real name (can take a while)
    ..don't forget the firewall (testing on(off)
    ..
     

Share This Page