*cries* None of my avi files PLAY!

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by bobber205, Sep 15, 2006.

  1. bobber205 macrumors 68020

    bobber205

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Location:
    Oregon
    #1
    Yesterday I downloaded the intel build for VLC. I didn't get around to trying it until about half an hour ago. The sound sounds fine, but none of the audio now comes through. If it does, it is severely garbled.

    I tried using iSquint to make it a mpg file. But it's! messed up too! Aargh!:mad:

    I tried anothe rplay mplayerosx, and IT doesn't work!

    What is going on?!
     
  2. Chundles macrumors G4

    Chundles

    Joined:
    Jul 4, 2005
    #2
    Your avi's are buggered. Your Mac is fine, the programs work fine so it must be the files.
     
  3. bobber205 thread starter macrumors 68020

    bobber205

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Location:
    Oregon
    #3
    I don't see how my files can be possibly bugged. They were literally working yesterday. I've tried playing files I played a couple days ago and they're not working.

    Heck, I tried converting a avi to mpg via iSquit that hadn't even been touched by VLC Intel version and it was messed up.

    I just can't believe ALL of my avi file suddenly died...
     
  4. bobber205 thread starter macrumors 68020

    bobber205

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Location:
    Oregon
    #4
    I'll go nuts soon. :D

    I even tried "repairing" the avi files. Nope. Same problems!

    What in the world could be going on!? Is there some uninstall thing I need to do to get rid of my avi codes on my mac and install new ones?
     
  5. Sun Baked macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #5
    Yes I imagine your nuts will outright explode from the pressure if all your porn is locked up. :p

    Likely the new update no longer includes the right codec anymore, happens since the Mac version doesn't include all the codecs they use on the PC side. :(
     
  6. bobber205 thread starter macrumors 68020

    bobber205

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Location:
    Oregon
    #6
    That makes sense, but why would downloading the older versions not help?
    And it' s not porn... :p
     
  7. clevin macrumors G3

    clevin

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #7
    you can install VLC 0.8.6-trunk and VLC 0.8.5 side by side, I knew VLC 0.8.6-trunk has problem with sound, (not always), but at the same time VLC 0.8.5 works fine.
    If your file worked properly yesterday, then don't do any "reparation".
     
  8. freebooter macrumors 65816

    freebooter

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Location:
    Daegu, South Korea
    #8
    Did you clean out the old plist?

    other things to try:
    get rid of old plug ins
    reinstall the avi codecs
    repair permissions
    run disk warrior
    reinstall vlc (from a newly downloaded file)
    buy a new computer
    give up the porn collection and move to an ashram in India
     
  9. gloss macrumors 601

    gloss

    Joined:
    May 9, 2006
    Location:
    around/about
    #9
    Didja install Flip4Mac? I've had AVIs that wouldn't function until I had WMP codecs install, oddly enough.
     
  10. bobber205 thread starter macrumors 68020

    bobber205

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Location:
    Oregon
    #10
    Found the solution! :D

    I got a old copy of VLC via a local computer when I first posted this computer. I though if I "replaced" the new folder with the old from the localhost. I guess that didn't work. I tried deleting the folder then secure emptying the trash for good measure, then getting the old copy.

    Worked.
     

Share This Page