dashboard only works on Admin account?

Discussion in 'macOS' started by ero87, Aug 27, 2006.

  1. ero87 macrumors 65816

    ero87

    Joined:
    Jan 17, 2006
    Location:
    New York City
    #1
    hey friends,

    Well, the title says it all. When I try to use Dashboard on non-admin accounts (via F12, the dock icon, or middle MM button), the dock simply disappears and reappears. Also, the dashboard "plus" symbol appears in the corner for a second. It's clearly some kinda weird glitch... any ideas for solutions?

    Thanks!
     
  2. WildCowboy Administrator/Editor

    WildCowboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    #2
    Have you tried creating a brand-new user (non-admin) account to see if the problems occurs there?
     
  3. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #3
    You might try dragging com.apple.dashboard.plist and com.apple.dashboard.client.plist to the trash and then restarting the dock....
     
  4. ero87 thread starter macrumors 65816

    ero87

    Joined:
    Jan 17, 2006
    Location:
    New York City
    #4
    funny you say that... those files don't exist on the guest accounts! They only appear in spotlight on my Admin account.

    hmm...

    EDIT: and yes, I tried creating a new account, same problem. It seems that it's creating new accounts without those important files. weird, right?
     
  5. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #5
    Hmmm, well, they probably wouldn't exist if Dashboard had never run. That's odd....
     
  6. ero87 thread starter macrumors 65816

    ero87

    Joined:
    Jan 17, 2006
    Location:
    New York City
    #6
    any other suggestions, guys? I'm pretty bummed about this :confused:
     
  7. iMeowbot macrumors G3

    iMeowbot

    Joined:
    Aug 30, 2003
    #7
    What happens if you try to run Dashboard from the applications folder? Any error messages?
     
  8. ero87 thread starter macrumors 65816

    ero87

    Joined:
    Jan 17, 2006
    Location:
    New York City
    #8
    no, same weird result.
     
  9. nbs2 macrumors 68030

    nbs2

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Location:
    A geographical oddity
    #9
    Was dashboard working for your non-admins before, or has it always been like this (I'm assuming that the computer in question is your G5)?
     
  10. ero87 thread starter macrumors 65816

    ero87

    Joined:
    Jan 17, 2006
    Location:
    New York City
    #10

    Yes, it's the G5. and unfortunately I don't know if they'd worked before- they're my parents' accounts, and they only use the most necessary/basic features. It was only by chance i even noticed this issue.

    BTW, I tried making new accounts WITH and WITHOUT admin priviledges; NEITHER account types have functioning dashboards.
     

Share This Page