Dell U2311H and Powermac G5

Discussion in 'PowerPC Macs' started by h0ser81, Aug 7, 2011.

  1. h0ser81, Aug 7, 2011
    Last edited: Aug 7, 2011

    macrumors newbie

    Joined:
    Jul 17, 2011
    Location:
    Williamstown, PA
    #1
    Alright folks, I just scored a hell of a deal on Craigslist. I got a nearly new Dell U2311H 23" IPS display for 100 bucks. I've discovered a little problem though. For some reason the VGA connection works perfectly fine with a VGA to DVI adapter on the video card but when I try to run straight DVI from the monitor to the G5 there is no signal. The monitor just goes right into sleep mode. Is there anything special I have to do to get the G5 to recognize the monitor or vice versa?

    To add a little more info. I'm using a DVI-D single link cable. Do I need to use a DVI-D Dual Link cable?
     
  2. macrumors 65816

    adcx64

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Location:
    Cudi Zone
    #2
    I think that is why you got it so cheap :rolleyes:
    the monitor itself might be faulty.
     
  3. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 17, 2011
    Location:
    Williamstown, PA
    #3
    I'm thinking it's the DVI cable. It's not the original one that came with the monitor but rather an extra one I had laying around. It's super long and only single link. I'm gonna try to find a shorter dual link cable and see if that makes a difference.
     
  4. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 17, 2011
    Location:
    Williamstown, PA
    #4
    And fixed! Did a factory reset through the OSD and it's working perfectly!
     
  5. macrumors 68030

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Location:
    Terra
    #5
    Congrats on getting it to work.

    For what it's worth, switching to a dual-link DVI cable wouldn't have made a difference. The number of pixels you'd be pushing are well within single-link DVI's capability.
     

Share This Page