Desktop not changing..kind of, iMac sleep/wake problem, sleep and lighting conditions

Discussion in 'Mac Pro' started by Platform, Feb 26, 2006.

  1. Platform macrumors 68030

    Platform

    Joined:
    Dec 30, 2004
    #1
    With my iMac, everything is working just fine, but there is a little strange thing...

    1st: When I login or during the cube going around from fast user switching, the Desktop for my account is another picture than what I have currently, and yes this is after a re-boot.

    What is this and how do I fix it :confused:

    2nd: With using the system prefs automatically sleep function after a certain time, I would set a time, and it would work, but not the next day...it varies :confused:

    Solution ?

    3rd: When I normally put the iMac to sleep with the remote or from the apple menu, but the thing is, many times the computer wakes up immediately, it does though seem to have soemthing to do with the lighting conditions. This is because often early in the morning and I turn on the light the computer wakes up :eek: :confused:

    What the $%%&......I like the function but I would like to control it ;)
     
  2. EricNau Moderator emeritus

    EricNau

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Francisco, CA
    #2
    I would try and turn off Fast User switching, it seems to cause problems sometimes.

    What iMac are we talking about? An iMac G5 ALS?
     
  3. Platform thread starter macrumors 68030

    Platform

    Joined:
    Dec 30, 2004
    #3
    There is no problem, just annoying why can't it change...the iMac is the one in my sig ;)

    Anyone else know the answer to any of the other questions or this one :confused:
     
  4. EricNau Moderator emeritus

    EricNau

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Francisco, CA
    #4
    duuuhhh. If it was a snake it would have bit me. :eek:

    For question number one; do you have this checked in Desktop prefs?

    Picture 1.png
     
  5. Platform thread starter macrumors 68030

    Platform

    Joined:
    Dec 30, 2004
    #5
    No, not even chaining at all ;)
     
  6. EricNau Moderator emeritus

    EricNau

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Francisco, CA
    #6
    So you do not have that option checked, but your wallpaper/desktop is still changing? Does it always change to the same picture (like the default), or is it random? Does it only change when fast user switching?

    ...Or did I misunderstand the first question entirely?
     
  7. Platform thread starter macrumors 68030

    Platform

    Joined:
    Dec 30, 2004
    #7
    It is changing to an old one I had before, and it is only during fast user switching...the box and then it returns.
     

Share This Page