Device ID not accepted by Development Profile Assistant

Discussion in 'iOS Programming' started by neilrcooper, Aug 24, 2010.

  1. neilrcooper
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Location:
    Hadleigh, ESSEX. UK
    #1
    When I copy and paste the 40 character iPhone 4 ID obtained using Xcode organizer into the box an click "continue" it is not accepted. Any ideas anyone?
     
  2. robbieduncan
    Expand Collapse
    Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #2
    Does it give you any indication of what's wrong in the error? Could you post the error message?
     
  3. neilrcooper
    Expand Collapse
    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Location:
    Hadleigh, ESSEX. UK
    #3
    Thanks! faith restored! No there is no error message just the "continue" button does not respond and the 40 digit code is underlined in red. I guess this red dotted line maybe picked up as a spelling error (I am new to MAC and just getting familiar with it) or it does not like the ID. Not sure which.
     
  4. robbieduncan
    Expand Collapse
    Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #4
    Random question: have you put in a device name? You need both (the name can be anything you like)...
     
  5. neilrcooper
    Expand Collapse
    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Location:
    Hadleigh, ESSEX. UK
    #5
    Yes I put the phone name in as"Neils iPhone". No apostrophe as the " ' " was not accepted. A thought (hopefully wrong) that I have is if the phone has to be unbranded to be used. Mine is on Orange. Maybe branded phones are blocked. Any idea?
     
  6. robbieduncan
    Expand Collapse
    Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #6
    Branding makes no difference: the all run the same firmware. I suspect you have tried the obvious: you have no leading and trailing spaces on the ID? Other than that what browser are you running?
     
  7. neilrcooper
    Expand Collapse
    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Location:
    Hadleigh, ESSEX. UK
    #7
    Thanks for good news on branding. I bought my first iMac last Sunday (hence the lack of knowledge so far) it is running Mac OS X V 10.6.4 and is an iMac 11,2. Browser is V 5.0.1. No leading or trailing spaces, I re-typed it several times in case of any keyboard problems. I also cut and pasted the ID code a few times.
     
  8. robbieduncan
    Expand Collapse
    Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #8
    Sounds like you are doing everything correctly. I can only suggest it's time to contact developer support at Apple...
     
  9. neilrcooper
    Expand Collapse
    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Location:
    Hadleigh, ESSEX. UK
    #9
    Thanks for your help. Do you have a link for developer support. I had a glance and could only see the pay one.
     
  10. robbieduncan
    Expand Collapse
    Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #10
    I assume you have paid your $99 to join the paid-up program. Otherwise you don't see the portal (I don't think, it's been a couple of years!).

    The form for contacting support is here.
     
  11. neilrcooper
    Expand Collapse
    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Location:
    Hadleigh, ESSEX. UK
    #11
    Yes I paid to join. I am working to Sam's Teach Yourself iPhone Application Development which recommends doing this at the start. I have a lot to learn but hopefully will get the hang of it.
    Many thanks again for your help.
     
  12. neilrcooper
    Expand Collapse
    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Location:
    Hadleigh, ESSEX. UK
    #12
    Solved

    The tutorial that I am using gave an example name of "Johns iPhone" which format I copied. I have now discovered that you cannot use the space character. I put in "Neils_iPhone" and it worked. Strange though as the book has screen shots of all the stages which must have worked at the time.
    Thanks again for your help.
     

Share This Page