Dial-up modem and Airport Express

Discussion in 'Mac Accessories' started by jj44, Oct 9, 2006.

  1. jj44 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 9, 2006
    #1
    Is there any way to connect an external USB modem to my Airport Express and have it broadcast the 56k signal? I have everything set up properly (I think) but in the Airport Admin Assistant Utility the "Connect using: Modem" is greyed out.

    Thanks!
     
  2. slu macrumors 68000

    slu

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Location:
    Buffalo
    #2
    I think only the Airport Extreme Base Station supports this via the built in modem.
     
  3. Chundles macrumors G4

    Chundles

    Joined:
    Jul 4, 2005
    #3
    I think even that's just as a back-up in case the broadband goes down, just outputs the 56k over an ethernet cable, not even wireless.

    I have seen a router that supports wireless broadcasting of 56k internet but that was in a Canadian electronics catalogue and it looked dodgy and was definitely expensive.

    It certainly won't work using the AirPort Express.
     
  4. fistful macrumors 6502a

    fistful

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Location:
    Socan
    #4
    Dial-up does in fact work wirelessly with the Airport Extreme. This has been my method of connecting to the internet at home over the past 2 years.

    I also have an Express that I currently use for Airtunes but I would be interested in hearing if jj44 can get this working via USB modem. If I knew it worked I'd probably buy an Apple USB modem and sell off my Extreme.
     
  5. Chundles macrumors G4

    Chundles

    Joined:
    Jul 4, 2005
    #5
    Well I stand corrected, that's cool.
     
  6. dgl macrumors newbie

    Joined:
    Oct 30, 2006
    #6
    has anyone got the solution yet?

    I have the same problem: just got a macbook with airport express and a usb modem, and until now i haven't been able to configure the airport for wireless access to the usb dial up modem... can anybody help?
     

Share This Page