Digital Rebel Firmware Problems?

Discussion in 'Mac Accessories' started by furryrabidbunny, Jul 19, 2005.

  1. furryrabidbunny macrumors 6502

    furryrabidbunny

    Joined:
    May 10, 2005
    Location:
    Mesa, AZ
    #1
    Has anyone else here that uses the Digital Rebel noticed firmware problems? I can no longer shoot in RAW format, and none of my modes function properly (for example, I can no longer adjust the shutter speed in manual mode in the way the user guide explains). O yeah, I am running version 1.1.
     
  2. wheezy macrumors 65816

    wheezy

    Joined:
    Apr 7, 2005
    Location:
    Alpine, UT
    #2
    Uh oh, that's kinda wierd. When did they last update the firmware? When I bought my 300D from a co-worker in January he had done the most recent firmware update, but I haven't checked since. Did you try one of those 3rd party firmware hacks that are supposed to give you the same extra options the 10D had? Have you tried re-updating the firmware?
     
  3. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #3
    Is this a 300 or a 350? According to Canon's website, the firmware for the 300 hasn't been updated in a looong time -- not since 10/03. Link

    I'd give re-flashing it a try and see what happens. Mine has not done the kinds of things you describe.
     
  4. Westside guy macrumors 601

    Westside guy

    Joined:
    Oct 15, 2003
    Location:
    The soggy side of the Pacific NW
    #4
    The first question is - are you using Canon's firmware, or one of the "enhanced" firmware products available for the Digital Rebel from other folks?

    The second question is - when you say you can't shoot in RAW, are you checking when you have the camera set to fully automatic mode? I noticed the (original) DR we have at work does not allow use of RAW unless you take it out of full auto mode.

    Edit: Sorry for the partial dupe w/ wheezy's post.
     

Share This Page