Disabling/Closing Dashboard

Discussion in 'macOS' started by purelithium, Jun 17, 2006.

  1. purelithium macrumors 6502

    purelithium

    Joined:
    May 28, 2006
    Location:
    Kingston, Canada
    #1
    How can I get rid of this? I have limited resources with my 512 MB of ram, and don't use this feature. How do I keep it from starting up with my MacBook?

    Even if I did use "widgets" I much prefer the Konfabulator(Yahoo thing)...

    Any ideas?

    Thanks!
     
  2. kretzy macrumors 604

    kretzy

    Joined:
    Sep 11, 2004
    Location:
    Canberra, Australia
    #2
    I might be wrong but I don't the Dashboard actually uses any memory unless there are widgets open. So closing all the widgets should be enough.
     
  3. x86 macrumors regular

    x86

    Joined:
    May 25, 2006
    Location:
    Dearborn, MI
  4. purelithium thread starter macrumors 6502

    purelithium

    Joined:
    May 28, 2006
    Location:
    Kingston, Canada
    #5
    Thank you very much!
     
  5. iTwitch macrumors 6502a

    iTwitch

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Location:
    East of the Mississippi
    #6
    TinkerTool has a deactivate dashboard option.
     
  6. Egosphere macrumors member

    Joined:
    Apr 21, 2006
    #7
    Onyx can help you disable Dashboard and remove it from the dock.
     

Share This Page