Do i need a new sim card for 4G?

Discussion in 'iPhone' started by Saileshbreaker, Nov 13, 2012.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Aug 13, 2011
    #1
    Hi, i recently bought an iPhone 5 while i was on holidays in UK, the phone is GSM model A1429 and is factory unlocked. I am now back to my country and we have 2 carriers with LTE service, the iPhone 5 supports both carrier's LTE network, however my iPhone only has a 3G toggle switch, not the LTE one. Any help?
     
  2. macrumors 65816

    mohsy90

    Joined:
    Feb 4, 2011
    Location:
    New York
    #2
    http://www.apple.com/iphone/LTE/

    According to Apple support page for LTE, the A1429 GSM model supports EE LTE network in UK. Is this the network you have?
     
  3. macrumors 601

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Location:
    Bristol, UK
    #3
    You will need a SIM that supports LTE.

    Whether or not your existing SIM does is down to how old it is and how long your carrier has been issuing LTE SIMs for.

    Some carriers don't issue LTE SIMs unless people specifically need one.
     
  4. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 13, 2011
    #4
    I already have a 4G capable sim-card from my carrier but still only a 3G toggle switch is present not LTE.

    ----------

    I'm not in the UK. The country i am right now LTE bands is 1800mhz & 2100mhz, so the model A1429 should work without any problem
     
  5. macrumors 68020

    BFizzzle

    Joined:
    May 31, 2010
    Location:
    Austin TX
    #5
    did you update the APN to that carrier? not sure what else it could be
     
  6. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 13, 2011
    #6
    The Iphone 5 is not officially launched here. The apple supported carrier is Orange but still no LTE option despite it being the official iPhone carrier
     
  7. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #7
    I'd call your carrier to see if they can help you.
    They might need to enable LTE on your account.
     
  8. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 13, 2011
    #8
    My carrier over here does not put any restriction on the use of data services (3G/LTE) , you can buy a prepay sim card and use 3G/LTE straight away, the activation is done just by sending a text to the carrier, i have contacted my carrier and they informed me that LTE is already enabled on my account
     
  9. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #9
    I dont know what else you can do.
    You told them you have an unlocked iphone 5 and not getting any LTE?
     
  10. macrumors regular

    Joined:
    Jun 20, 2010
    #10
    In the US, I could not use my iPhone 4 SIM with an LTE phone to get LTE. I would only get 3G service and got an SMS from AT&T to call them to switch to an LTE plan. After calling them, they said I should go to a store and get a new SIM card from them, so the SIM card does matter.
     

Share This Page