Dock went back to default!?!?!?!

Discussion in 'Mac Help/Tips' started by ShaolinMiddleFinger, Mar 1, 2003.

  1. ShaolinMiddleFinger macrumors 6502a

    ShaolinMiddleFinger

    Joined:
    Oct 12, 2001
    #1
    Hey people.

    Something weird just happened with my Dual Gig MDD...It was asleep for two hours when I woke it back up, the dock went back to how it originally was.... it didn't have the apps I put in it and it put back the ones I originally took out...

    Did it happen to any of you? Should I worry? I think I'll repair permissions.....
     
  2. steeleclipse macrumors 6502

    Joined:
    Nov 7, 2002
    Location:
    Canada
    #2
    Re: Dock went back to default!?!?!?!

    If you are running 10.2.4 I can tell you whats wrong.... 10.2.4 (You know, the update that was engineered by microsoft) :D
     
  3. ShaolinMiddleFinger thread starter macrumors 6502a

    ShaolinMiddleFinger

    Joined:
    Oct 12, 2001
    #3
    no, i'm not running 10.2.4 on my PowerMac. I'm still using 10.2.3. I decided to try it out on my iBook first before the main computer gets updated....
     
  4. janey macrumors 603

    janey

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Location:
    sunny los angeles
    #4
    Re: Re: Dock went back to default!?!?!?!

    naw that update was engineered by Bill Gates himself...:p
     
  5. MrMacMan macrumors 604

    MrMacMan

    Joined:
    Jul 4, 2001
    Location:
    1 Block away from NYC.
    #5
    repair permissions...

    I haven't heard of that happening, ever.
     
  6. timbloom macrumors 6502a

    timbloom

    Joined:
    Jan 19, 2002
    #6
    This has happened to me before, and I know what is going on.

    Do you guys remember the times in the classic OS's that you had to troubleshoot conflicting extensions and corrupted prefs files?

    Well we all notice the extension conflicts are pretty much gone, but corrupted prefs can still happen. The thing about OS X is that if this happens, it will often just rewrite the preferences. It happens rarely now, but I have seen it before, it is basically normal.. but it is still a good excuse to run some diagnostics...
     
  7. Nipsy macrumors 65816

    Nipsy

    Joined:
    Jan 19, 2002
    #7
    Oddly enough, this happened to me yesterday.

    I was repairing permissions as root, 'cause Illustrator wouldn't open.

    When I was done, I logged out of root, back into my user, and found my dock was 'factory fresh'.

    Still confused as to why.....

    DP867MDD/10.2.4
     
  8. ShaolinMiddleFinger thread starter macrumors 6502a

    ShaolinMiddleFinger

    Joined:
    Oct 12, 2001
    #8
    well, I repaired permissions and just re-did my dock. hopefully it doesn't happen again.....
     
  9. gerror macrumors 6502

    Joined:
    Oct 25, 2001
    Location:
    Netherlands
    #9
    I had just something like this. For some reason my language changed from dutch to english and all my mail prefs were gone. I didn't really noticed the change cause a lot of apps are already in english so I just thought: what's wrong here. figured it out after 2 days
     

Share This Page