Does Adobe CS6 work with Mavericks DP1?

Discussion in 'OS X Mavericks (10.9)' started by 212rikanmofo, Jun 13, 2013.

  1. macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 31, 2003
    #1
    Curious to know those of you who use CS6, does it work without any problems in DP1 of Mavericks?
     
  2. macrumors regular

    Joined:
    Jun 28, 2008
    #2
    It works fine, basically. But in my case, all the hotkeys are messed up. :D
     
  3. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 31, 2003
    #3
    You mean the shortcuts? What's wrong with them?
     
  4. macrumors member

    MLMcMillion

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Location:
    Arkansas, USA
    #4
    Photoshop CS6 was running poorly for me on a rMBP, which is ironic, given how well it runs in ML and how well everything else was running in Mavericks. I restored back to ML for that very reason.

    The scary part is, given Adobe's track record, it may be flaky well into Maverick's release.
     
  5. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 11, 2013
    #5
    One of the longest and most heated threads in the Adobe Photoshop forums was some sort of problem where PSD thumbnails failed to render in OSX. Adobe said basically "Apple wanted them to do things a certain way" and if the thumbnails did not render then it was a Mac OS bug and nothing they could address.

    All is fine in 10.8.4 but before I ever think of upgrading, I want to avoid that.

    Btw, if anyone uses the File > Open... dialog, is there a way to adjust the thumbnail size?

    Gene :apple:
     
  6. macrumors regular

    Joined:
    Jun 28, 2008
    #6
    All my hotkeys/shortcuts become like this.

    Screen Shot 2013-06-14 at 3.39.53 PM.png
     
  7. macrumors 68020

    Joined:
    Jun 15, 2012
    #7
    There is issues with Save As not working properly in Photoshop. If you try to save as a different format, there is no format change.
     
  8. Baklava, Jun 14, 2013
    Last edited: Jun 15, 2013

    macrumors 6502a

    Baklava

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Location:
    Germany
    #8
    That is so strange. Have you tried to reset your keyboard shortcuts?

    I can confirm that I have so far no problems with these CS6 apps:
    Adobe Audition CS6
    Adobe Bridge CS6
    Adobe Dreamweaver CS6
    Adobe Flash CS6
    Adobe Illustrator CS6
    Adobe InDesign CS6
    Adobe Photoshop CS6
    Adobe Premiere Pro CS6
     
  9. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 13, 2013
    Location:
    Hanoi, Vietnam
    #9
    All Adobe Applications work fine :D
     
  10. macrumors 68020

    Joined:
    Jun 15, 2012
    #10
    Not according to the AppleSeed discussion forum.
     
  11. macrumors 68040

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    brooklyn
    #11
    try deleting (well, move to desktop in case!) your PS preferences. when i moved from lion to mountain lion, had a similar issue (and some others!), and creating a new prefs file fixed the problem. (quit PS first...)
     
  12. macrumors 601

    Mr. Retrofire

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Location:
    www.emiliana.cl
    #12
    You do not use professional software on a developer preview OS. Period.
     
  13. macrumors regular

    Joined:
    Jun 28, 2008
    #13
    I tried, also reinstall CS6 but no luck so far.
    Anyway, which is the best way to clean up all CS6 pref ? Any particular tool, guys ? :eek:
     
  14. macrumors 68040

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    brooklyn
    #14
    but that's part of the point, to see what works & what doesn't. i'd say one should not DEPEND on doing their real work on a preview OS...
     
  15. macrumors regular

    Joined:
    Jun 28, 2008
    #15
    Update: I've done a massive cleanup of anything related to Adobe in my Mac, did a full reinstall. Things seems to be fine now. :D
     
  16. macrumors 601

    Mr. Retrofire

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Location:
    www.emiliana.cl
    #16
    I think Adobe has enough test engineers. :D
     
  17. macrumors 68040

    fisherking

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Location:
    brooklyn
    #17
    nothing like real people in the real world reporting their observations...
    if you're running beta software, you're choosing to try things out.
     
  18. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 28, 2011
    #18
    I need help guys!

    Ive deleted everything the CS6 installer installs and re-installed and still my shortcuts are messed up...

    Does anyone know how to fix this issue?
     
  19. Moderator

    maflynn

    Staff Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Location:
    Boston
    #19
    I wonder if Adobe will provide a fix for this or tell people go to the creative cloud
     
  20. macrumors 6502

    Joined:
    Aug 19, 2010
    #20
    For me everything but After Affects works... but that seems to be a common problem (and a very big one!)

    But with Adobe CC (CS7) being released tomorrow, maybe there is fix coming in all that.
     
  21. macrumors regular

    Joined:
    Sep 19, 2007
    #21
    ROTFLOL Every time DP/beta anything comes out and people start running they start asking questions and looking for help in whatever forums they're accustomed to using. There is aways some self ordained internet police officer there who thinks it's their job to tell them there foolish or otherwise wrong for doing so.

    Newsflash. I develop software and need to run 10.9DP and Xcode 5. While I care very little about Adobe's products, I would like to know before installing 10.9DP to get my actual work done if Photoshop is going to fail to explode or not.

    While I could certainly hack the crap out of the DP and install it in a VM like I did for 10.8 and test it, It's really much easier to backup my main drive and install it than to expend spend all that energy. Unless of course someone else already has tried and is kind enough to ACTUALLY HELP and say what their experience is.

    Someday the internet will be free of unhelpful trolls that think they just HAVE to chime in on everything.

    With that, Photoshop is running fine for me under 10.9DP1. Including my keyboard shortcuts and save as. I don't use a lot of the more advanced bits of PS though so YMMV.
     
  22. macrumors newbie

    Joined:
    May 6, 2008
    #22
    Photoshop CC

    I have CS6 & CC 14.0 running on 10.9 and all is well.
     
  23. macrumors regular

    Joined:
    Sep 3, 2006
    #23
    Because installing it on an external usb/firewire/thunderbold disk is not easy enough. :|
     
  24. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 5, 2013
    #24
    Solution to Photoshop / Mavericks broken shortcuts issue.

    So, instead of berating the curious folks out there for venturing into unknown territory with beta, I hope to post some useful information to the forum…

    I had the same issue on one of my machines and I am pretty sure it was due to a glitch with input sources and Photoshop CC and or Mac OS X 10.9 Mavericks DP. I've posted my findings/solution on the Adobe forums:

    Photoshop/Mavericks Broken Shortcuts ⌘≠ Solution

    Look for my reply and please mark my post was useful, so that others might find it easier. I hope it helps or at least steers people in the right direction.
     
  25. macrumors 68020

    XboxMySocks

    Joined:
    Oct 25, 2009
    #25
    Audition won't even start up for me... :/
     

Share This Page