does compressor 4 play nicely with final cut express?

Discussion in 'Digital Video' started by Keebler, Sep 26, 2011.

  1. Keebler
    Expand Collapse
    macrumors 68030

    Joined:
    Jun 20, 2005
    Location:
    Canada
    #1
    Hi folks,

    Can you export out of final cut express into compressor 4?

    A colleague is doing basic edits so buying final cut X isn't necessary if compressor 4 works with final cut express?

    I'm assuming they could output the necessary .mov files then import into compressor 4 and use the required presets?

    Cheers,
    Keebler
     
  2. cgbier
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 6, 2011
    #2
    Yep, that's the way.

    As you seem to use only presets: Is there a specific codec you need that is not in FCE? I only used Compressor to batch convert or to make mpeg 2 for DVD authoring. Otherwise, the codecs in FCE were fine for me. You just couldn't go on editing while it was rendering.
     
  3. Keebler
    Expand Collapse
    thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Jun 20, 2005
    Location:
    Canada
    #3
    Thanks.

    Not really a specific codec, but a need to batch more than 1 client file at a time, plus possibly 2 different file/code types. ie. record the footage, edit client A, edit client B, then run their files overnight or over a few hours before uploading.

    Cheers,
    Keebler
     
  4. cgbier
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 6, 2011
  5. Keebler
    Expand Collapse
    thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Jun 20, 2005
    Location:
    Canada
    #5
    thanks. I'll pass that along.
     

Share This Page