Does iMac G4 run leopard?

Discussion in 'PowerPC Macs' started by shuffles, Jan 29, 2008.

  1. macrumors 6502

    shuffles

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Location:
    dublin, ireland
    #1
    I jst pre ordered a macbook air and want to get a mac desktop as well but i dont have much money left after buying the Air so i was thinking of buying a G4 from ebay (the one with the swivelly screen). Personally, i think its the nicest looking iMac ever built n i can get one for bout 250 euro, but i was wondering if it would run Leopard on it??? and iLife '08 and Office '08??

    Cheers,
    Shuffles.
     
  2. macrumors 68040

    motulist

    Joined:
    Dec 2, 2003
  3. macrumors 6502

    CashGap

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Location:
    Music City, USA
    #3
    And as additional anectdotal support, I run Leopard on a 1.25 iMac G4 and it runs very well, though I don't use iLife apps on it. I believe others have had similar good experiences.
     
  4. macrumors 68000

    dsharits

    Joined:
    Jun 19, 2004
    Location:
    The People's Republic of America
    #4
    I have it running very well on an 700 iMac G4. No problems whatsoever. Now, keep in mind, I had to install it with the iMac connected to my iBook as a target disk, but that's only because it doesn't have a DVD drive and it doesn't meet the minimum requirements as far as processor speed.
     
  5. macrumors 68020

    sunfast

    Joined:
    Oct 14, 2005
    Location:
    London
    #5
    I put it on my parent's 1GHz G4 iMac with 768MB RAM. Runs like a charm :)
     
  6. macrumors 6502a

    JSchwage

    Joined:
    May 5, 2006
    Location:
    Rochester, NY
    #6
    Leopard will run on any G4 with a minimum of an 867 MHz processor and 512 MB of memory. Though I'd recommend at least a 1 GHz G4 and 1 GB of RAM.
     
  7. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 5, 2008
    #7
    Thanks sunfast!

    I just purchased exactly the computer that sunfast's parents have and I was wondering if I could put leopard on it with it running reasonably well. I already knew the requirements I just like to now that other people have done the same exact situation and have had success. I don't really have a good reason to switch to leopard but its only 69 bucks at my school store so I might do that (iwork '08 and ilife '08 are only 39 so I might get those too :) Its my first mac so wish me luck! (if anyone reads this thread which isn't likely) :p
     
  8. macrumors regular

    Joined:
    Aug 19, 2002
    #8
    I installed it on my 700MHz G4 iMac over firewire. The only issue I have with it is it will not wake from sleep. It just comes up with multicolored lines on the display. A restart is needed to fix it. As long as I keep it form going to sleep no issues.
     
  9. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 5, 2008
    #9
    Does anyone know if I should up my ram.

    I have a 15" 1.0 ghz imac g4 with 768 mb of ram. I plan to use garageband 08, word processing and web browsing and copy dvds to it for watching on it. I am going to put leopard on it and I wanted to know if it sounds like I should up the ram to 1.25gb? Thanks.
     

Share This Page