DSMOS has arrived - long boot

Discussion in 'MacBook Pro' started by Tex-Twil, Jul 8, 2010.

  1. macrumors 68020

    Tex-Twil

    Joined:
    May 28, 2008
    Location:
    Europe
    #1
    Hello,
    I have SL on a 2010 uMBP with a 5400 drive and my boot time has become kind of long (more that a minute till the Desktop).

    When I boot in the verbose mode I see that the boots stops for around 25 seconds on the following message (kernel.log):

    Code:
    Jul 8 08:28:13 localhost kernel[0]: DSMOS has arrived
    Jul 8 08:28:38 localhost kernel[0]: AirPort: Link Down on en1. Reason 8 (Disassociated because station leaving).
    If I open the kernel.log and search from DSMOS, I see older logs where it didn't wait so long:

    Code:
    Jun 8 07:41:13 mbp kernel[0]: DSMOS has arrived
    Jun 8 07:41:13 mbp kernel[0]: BCM5701Enet: Ethernet address 58:b0:35:fb:XX:XX
    Jun 8 07:41:13 mbp kernel[0]: AirPort_Brcm43224: Ethernet address 58:b0:35:78:XX:XX
    I tried resetting nvram and pram, disabling en1. I also disabled all unnecessary launchd agents using Lingon.

    any ideas ?

    Thanks,
    Tex
     
  2. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 5, 2010
    #2
    i have the same issue. did you find a solution ?
     
  3. macrumors 65816

    Joined:
    Oct 25, 2008
    #3
    Do you have any Firewire devices connected? For some reason those can extend the boot time a lot.
     
  4. thread starter macrumors 68020

    Tex-Twil

    Joined:
    May 28, 2008
    Location:
    Europe
    #4
    hi,
    I haven't found a solution to this.

    Meanwhile I reinstalled OSX and now the message is not so long. I also don't have any fw devices.

    cheers,
    Tex
     
  5. macrumors 601

    Joined:
    Aug 15, 2005
    #5
    In Terminal, do a:
    Code:
     ls -lad /
    and post the output. I'm think a permissions repair might fix this.
     

Share This Page