Dual layer firewire dvdburner +iMac G3?

Discussion in 'Macintosh Computers' started by mannymanny, Jun 21, 2005.

  1. mannymanny macrumors newbie

    Joined:
    Jan 27, 2005
    #1
    Hi, I want to buy a Lacie d2 dual layer burner (firewire) and I was wondering if it was fully functional with a G3 iMac 500mHz with 640 mb RAM. I'm running 10.4. The specs state you need a G4 500mhz but will the G3 work?

    Thanks
     
  2. 7on macrumors 601

    7on

    Joined:
    Nov 9, 2003
    Location:
    Dress Rosa
    #2
    If the specs say no then it won't work.. and I wouldn't tempt it.

    If they could have gotten it to work on a G3, you think they would put that it was capable in order to sell to the G3 owners. I reckon that it needs the altivec or the processings.
     
  3. nhugg macrumors newbie

    Joined:
    Jun 23, 2005
    #3
    Hey,
    I used to use one of those burners on my G3 700mhz, the only problem I had was that the firewire connection wouldn't work so I had to use the USB which made it a pretty slow process. I think that that may have just been a problem with that individual drive though, I'm not sure. Worked fine through USB though.
    Cheers.
     
  4. Leareth macrumors 68000

    Leareth

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Location:
    Vancouver
    #4
    works just fine on my G3 imac 500mhz... but I am burning at 4X only
    since my disks are limited to that speed ( hey they were 50 DVD's for $12)
     
  5. Mechcozmo macrumors 603

    Mechcozmo

    Joined:
    Jul 17, 2004
    #5
    WHy would the specs EVER tell you what should work?
     

Share This Page