dvi to hdmi

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by bokdol, Nov 2, 2005.

  1. bokdol macrumors 6502a

    bokdol

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    VA
    #1
    so i was wondering if anyone has tried or if it was possible to take from a dvi out computer to a hdtv through the hdmi port? i was thinking about getting a hdtv but i also wanted to use my computer with it. and the only input other then component and s-video was the hdmi port. would be cool if it worked...

    thanks guys
     
  2. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #2
    You can get DVI->HDMI cables easily. Just beware overscan.
     
  3. bokdol thread starter macrumors 6502a

    bokdol

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    VA
    #3
    what is overscan... i am new to this dvi thing and hdtv
     
  4. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #4
    overscan is a left-over annoyance from the days of CRTs. It seems that most if not all LCD TVs expect overscan, even on DVI/HDMI inputs. This means that even if you send a perfect DVI signal to the TV it will scale it to be slightly smaller (or larger with overscan on on the Mac) that the visible area. It sucks. I'd recomend a Google search before purchasing.
     
  5. bokdol thread starter macrumors 6502a

    bokdol

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    VA

Share This Page