echo problem

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by statler1903, Mar 29, 2011.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2011
    #1
    whenever someone phones me they dont hear anything , but all i hear is an echo of my own voice. i have tried all sorts of resets , but no luck please help
     
  2. macrumors 65816

    JamesMB

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Location:
    Texas
    #2
    First of all, what kind of device, with which software/firmware version do you have? It is very hard to answer questions, if we have to guess what you are talking about.:rolleyes: For all we know, you could be asking about two tin cans and a string.
     
  3. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2011
    #3
    Iphone4 echo

    It is an iphone 4 4.31 software.
     
  4. macrumors 65816

    JamesMB

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Location:
    Texas
    #4
    Does this problem occur from different locations, or just one tower?
     
  5. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2011
    #5
    echo

    it happens everywhere any time.
     
  6. macrumors 65816

    JamesMB

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Location:
    Texas
    #6
    Have you tried it with 3G turned off?
     
  7. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2011
    #7
    echo

    yes i have.
     
  8. macrumors 65816

    JamesMB

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Location:
    Texas
    #8
    Restore As New, and set it up as a new phone. If that doesn't fix it, take it to Apple.
     
  9. statler1903, Mar 29, 2011
    Last edited: Mar 29, 2011

    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2011
    #9
    i have done this. they see no hardware problem.
     
  10. macrumors 65816

    JamesMB

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Location:
    Texas
    #10
    So it works at the Apple store? I thought you said that you have the problem everywhere.:confused:
     
  11. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2011
    #11
    no it doesnt work there either , they dont see any hardware issue
     
  12. macrumors 65816

    JamesMB

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Location:
    Texas
    #12
    Am I missing something here? You took your phone to Apple and they wont fix it.
     
  13. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2011
    #13
    they do not see any hardware issue that would be causing the fault , therefore couldnt fix the problem.
     
  14. macrumors 68020

    macingman

    Joined:
    Jan 2, 2011
    #14
    Restore and set up as new iPhone. This is your ONLY solution if Apple won't fix it.
     
  15. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2011
    #15
    as i said before , i have done this , but the problem remains.
     
  16. macrumors 68020

    smithrh

    Joined:
    Feb 28, 2009
    #16
    Take it to your provider (AT&T or Verizon) and show them the problem.

    I'm taking a guess that someone/some process screwed up on the provisioning for your number and you're in a loop back situation.
     
  17. macrumors 65816

    JamesMB

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Location:
    Texas
    #17
    That's what I'm thinking. Maybe even a bad sim, or the phone needs to be reactivated.
     
  18. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 17, 2011
    #18
    same echo problem

    iPhone 4G AT&T service- same problem: Callers hear no ring tone and when I answer they can't hear me, but I hear my own voice echoing back, and no part of the caller' voice. The AT&T store where I purchased the device said it's a hardware problem; go to the Apple store. Apple store Genius #1 said, "I see this a lot. It's a problem with the headphone jack." (honest) He gave me a new phone, same SIM card. Did not fix the problem; took original phone back. Genius #2 at same store said, "I've seen this a lot today. It's a problem with AT&T's tower; talk to AT&T." Huh? Could this be an AT&T connection problem? A SIM card problem? Everything else works fine. A reset helps only momentarily. Resetting the network setting didn't help. Problem started two days ago, and just now . . . during the time I've been composing this post, the phone rang, I answered it, and lo and behold- the caller heard me just fine! What's going on ??? Is this a common problem?
     

Share This Page