Entourage has 2Gb limit?

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Golem, Sep 18, 2003.

  1. Golem macrumors 6502

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Location:
    Sydney,Australia
    #1
    Entourage has just died and wants to rebuild.

    Unfortunately neither rebuild not advanced rebuild has worked.

    In trying to fix it I realised the entourage database is 1.99Gb in size.

    Other than go to a backup a week old and start using Mail any suggestions?
     
  2. manzanita macrumors member

    Joined:
    Sep 14, 2003
    Location:
    CA
    #2
    The 2GB file size limit is not Entourage's fault; it's probably a hardware limitation (I think... can someone explain why this is the case?). At least, I run into the 2GB limit with Photoshop files pretty frequently.

    I'm betting that your Entourage database wasn't 2GB in size before the rebuild happened - was it?? I once did a rebuild in Entourage and it turned my ~300MB database into a 1.69GB database. It must have put a lot of extra 1s and 0s in there somehow (try compressing that file; I'll bet you get a pretty good compression ratio). I tried and tried but couldn't fix it ... good luck but I'm betting you'll have to go back to your backup. A week ago isn't bad.
     
  3. Golem thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Location:
    Sydney,Australia
    #3
    Backup was 1.1gb in size. So your probably right it tried to rebuild and hit the 2gb limit and then died permanently.
     
  4. Schiffi macrumors 6502a

    Schiffi

    Joined:
    May 22, 2003
    Location:
    Missouri
  5. manzanita macrumors member

    Joined:
    Sep 14, 2003
    Location:
    CA
    #5
    Nope. It is HFS+.

    edit to say: well, mine is anyway - I don't know about Golem's HD though!
     

    Attached Files:

  6. Golem thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Location:
    Sydney,Australia
    #6
    Hmm my Apply system profiler doesnt show.

    Just 3 lines with Volume Size ,writeable,ejectable.

    But i am 99% sure I formated as HFS+ 2 odd years ago as I have the previous 2-3 times.
     
  7. cooljunkie macrumors newbie

    Joined:
    Dec 9, 2003
    #7
    Install the Office V.x updater (10.1.2), which raises the size limit on databases from 2gb to 4gb. Worked for me with exactly the same problem...
     

Share This Page