Windows Far Cry 3

Discussion in 'Mac and PC Games' started by SlickShoes, Dec 1, 2012.

  1. macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 24, 2011
    #1
    Anyone else playing this?

    I have just started it and it feels worlds better than the mess that was Far Cry 2. This game wasn't even on my radar but so far it actually seems like a great game, which is a nice surprise.

    I am currently playing it on the macbook in my sig at 1440x900 with the video settings at medium, it looks great and feels really smooth. I did put the settings up to high but was getting a little slow down when turning fast. I put the settings down to low and the game still looked pretty good.

    Really quite annoyed that it won't be on steam in the UK, I like having my games all in one place.
     
  2. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 22, 2012
    #2
    Sounds nice! You think it will run on 2.4 i7 and AMD Radeon HD 6750M 512MB?
    Can i overclock my graphic processor?

    thanks,
    Conrad
     
  3. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 24, 2011
    #3
    I have no idea how it will perform on that card, the half VRAM could cause problems, but without testing it I can't say.

    You can overclock the video card but different cards have different results, some are just better than others, not sure about yours but there are some generic overclocking instructions you could follow and test the results for yourself, I collated them here:

    http://dualbootmac.wordpress.com/overclocking/
     
  4. macrumors Core

    Dagless

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Location:
    Darkplace Hospital
    #4
    Picked it up last night on Steam, really loving it so far. Very tense intro, great characters and (so far) quite addictive gameplay. I'll be on this for a while I think!

    It's very much a blend of Borderlands 2, Just Cause 2 and bits of FarCry 1 and 2. And all those games are great too.
     
  5. macrumors 6502

    Joined:
    Jan 22, 2012
    #5
    Definately will get this after I play through Crysis 2 again, Far Cry has never interested me before. Hope my 5870 can manage it.
     
  6. macrumors 68000

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Location:
    Australia
    #6
    It's definitely a great game! One of the first that actually makes my gaming PC drop down to less than 30 FPS too, crazy stuff.
     
  7. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 24, 2011
    #7
    It seems pretty well optimised I would think a 5870 would be able to handle it, depending on what resolution you are playing at.
     
  8. macrumors member

    Joined:
    Aug 19, 2012
    #8
    Anyone try it on a hd4000 yet? I have a feeling it might struggle..
     
  9. macrumors 65832

    wywern209

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    do you rly want to know?
    #9
    sorry to dig up this thread but i am having the worst problems trying to run fc3 on a stock 6750m even on rock bottom settings. i have the latest beta drivers from amd. im playing on bootcamp w7 pro 64bit.
     
  10. macrumors 6502

    Joined:
    Oct 1, 2008
    #10
    It runs Sweet on my 6770M on Bootcamp windows 8 Pro...Medium Settings.
     
  11. ugp
    macrumors 65816

    ugp

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Location:
    Inverness, Florida
    #11
    With the latest MBP with the 650m 1GB I can run Far Cry 3 decent at an average of 45FPS on Medium settings. Game still looks great and better than it does on Xbox 360 at these settings. I am running mine under Win7 with the latest nVidia drivers that are suppose to improve performance with Far Cry 3 and Battlefield 3.
     
  12. macrumors newbie

    Joined:
    May 7, 2012
    #12
    Yes, I have played this Far Cry 3 game and seems good looking console game adapted for PC.
     
  13. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 26, 2012
    Location:
    Pleasanton, USA
    #13
    Graphics were awesome. Game play was good, but that story? Seriously? Worst story I have played in my whole life. Perfect game for children.
     
  14. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 27, 2012
    #14
    I really like it do far and also its story! Running on a MBPr at 1920x1200 at 30-40fps at highest settings (except for post fx), on DX9 though!
     
  15. macrumors 68000

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Location:
    Sydney, Australia
    #15
    Im loving this game, running it on the new 2012 iMac with the 680mx :D
    Im getting ~60fps at 2560x1440 with all settings on high except Postfx.
     
  16. macrumors 68000

    adder7712

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Location:
    Anywhere
  17. macrumors 6502

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Location:
    Cardiff, Wales, UK
    #17
    Great game, running on ny pro with a 6870 1920 x 1600. everything on max. Looks amazing and Mike Mando is a fantastic actor (vass)
     
  18. MRU
    macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Ireland
    #18
    ^ I'm running a 5870 (more powerful than 6870) and find the game stutters at 1920 x 1080 with settings on Ultra, and that's with 24gb ram and 8 cores!!!

    I run now on 'optimal' which has everything on high with ambient light on medium.

    But annoys me game can't run better when other games I have run maxed out and look great (like Hitman absolution) and come to think of it Assasins Creed 3 on PC has same problem. Maybe its a Ubisoft lazy PC optimisation at play on both titles...

    Also day 1 patch got rid of multicore option. Is there anyway to turn it back on???

    Despite that, game is fantastic.
     
  19. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2013
    #19
    farcry on mac?! :-/

    guys,

    Are you running this through virtual software, if so what software or dual booting?

    Cheers
     
  20. macrumors demi-goddess

    costabunny

    Joined:
    May 15, 2008
    Location:
    ~/
    #20
    anyone? I too would like to know if I could at least play it (loved first one, 2nd was a bit meh but this looks awesome).

    Someone with HD4000 please give it a try for us - Thanks
     
  21. macrumors member

    Joined:
    Aug 19, 2012
    #21
    I'm going to get it from a friend this upcoming week to give it a go. Will post some footage on youtube, and let you know :)
     
  22. macrumors 65832

    wywern209

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    do you rly want to know?
    #22
    It should work on the hd4000. Not on nice settings but playable on all low with the res up at like 720p.my friend plays it like that on a computer with a hd3000 so it should def work on the 4000.
     

Share This Page