Final Cut Pro 5 BUGS

Discussion in 'Digital Video' started by Lacero, Jun 14, 2005.

  1. macrumors 604


    Jan 20, 2005
    So, having used FCP 5.0 for two weeks now, I've run across a few bugs on my freshly installed Tiger system.

    1. Keyframes in Color Corrector 3-way don't entirely go away. For instance, after setting keyframes from the visual panel, and then subsequently deleting all the keyframes, making CC changes turns keyframes back on!

    2. HDV editing. With Dynamic RT turned on, sometimes previewing HDV dissolves causes playback glitches in the form of single frames appearing inside the dissolves. Only happens in preview and not the final rendered output

    3. Canvas window sometimes freezes. Only a restart fixes it.

    4. Fast forward or reverse high-speed playback causes stuttering. Not smooth like it was in Panther and FCP 4.5. This one needs to be fixed pronto!


    Right off the bat, Add Edit (Control-V) now works either with target tracks or explicitly by way of clip selections from within the Timeline. This was a pet peeve of mine, which they finally addressed.
  2. macrumors 68000


    May 31, 2004
    Pitch forking mulch in Nova Scotia, Canada
    I doubt they have done anything with their variable speed have they?

    In adobe premier and media 100i when you put something in to variable speed (or ramp speed) the audio will not go out of synch, AND it will follow the video.

    Alternately I've been told you can do this in After Effects...
  3. macrumors 603


    Dec 19, 2002
    I get this occasionally on 4.5...seems to be some sort of bug that got passed down eh? :confused:

Share This Page