Final Cut Pro X Choppy Audio when Exporting

Discussion in 'Digital Video' started by wyattjozwowski, Mar 27, 2013.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 27, 2013
    #1
    I'm extremely frustrated right now. I've been trying to export my video from FCP X all day... It exports fine but the audio is choppy. When I play it in FCP, it plays fine and audio quality is great, but once I export it (Doesn't matter what file type) then the audio is always choppy and weird. It's hard to explain what it sounds like, I guess choppy is the best word to describe it.

    I had this problem last time I made a video with FCP X, so I've been avoiding it when possible and using imovie. I'm so pissed right now... how can a free program produce good quality audio but fcp can't....

    I see people online are having the same problem but no one can solve it.
     
  2. macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 4, 2009
    #2
    I think the word you were looking for is frustrated. I know the feeling but i always think many people come on this forum and your word p........ might not go down well.
    Regards your problem. Firstly have you checked on the FCP-X help section?
    Ask yourself what ratio did you import your footage and are you exporting the footage under the same level.
    Also go into inspector and click on timeline and check your info of clip.
    What version of FCP-X are you using. 10.0.7?
    I think you are exporting your video under wrong audio settings?
     
  3. macrumors demi-god

    Zwhaler

    Joined:
    Jun 10, 2006
    #3
    Are your project settings right? Make sure you have the sample rate equivalent to the source material.
     

Share This Page