Firewire HD will not mount.

Discussion in 'Mac Pro' started by SheerGold, Aug 9, 2006.

  1. macrumors member

    Joined:
    Apr 20, 2006
    Messages:
    81
    #1
    My firewire enclosure has the Oxford chip. It rarely gives any problems. But the HD inside will not mount. It's not the enclosure causing the problem as it will mount other HD's.

    Disk Utility recognises the HD, but is unable to mount it.
    Disk First Aid gives the following message:
    Verifying volume “disk4s10”
    Checking HFS Plus volume.
    Invalid node structure
    Invalid node structure
    Catalog file entry not found for extent
    The volume needs to be repaired.
    Error: The underlying task reported failure on exit
    1 HFS volume checked
    Volume needs repair

    DiskWarrior was unable to help. TechToolPro cannot even see the HD.

    Anyone have any advice?
     
  2. macrumors 68030

    Joined:
    Nov 17, 2004
    Messages:
    2,903
    Location:
    The Msp
    #2
    Have you tried erasing and reformatting the hard drive? Are you able to choose "repair" on the drive, and have Disk Utility repair it?
     
  3. macrumors 6502a

    slackersonly

    Joined:
    Apr 13, 2006
    Messages:
    525
    #3
    by chance is the HD SATA and the enclosure for IDE?
     
  4. macrumors regular

    rafifreak00

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Messages:
    132
    Location:
    Kansas. No, not on a farm.
    #4
    TechTool Pro?
     
  5. macrumors member

    Tommy Wasabi

    Joined:
    Sep 10, 2003
    Messages:
    87
    Location:
    Chicago
    #5
    HD Power issues

    I've had this problem before. If the enclosure powersupply is a little weak - then the HD won't mount. This especially true for large drives.

    If, however, you have tried other drives of the same brand/capacity, then you may have a drive issues.

    Have you tried mounting the HD using a different enclosure (or just by putting it inside your mac?)
     

Share This Page