Firewire performace with Windows XP is poor

Discussion in 'Mac Pro' started by tomsvideo, Sep 21, 2006.

  1. tomsvideo macrumors newbie

    Joined:
    Sep 21, 2006
    #1
    I am using Windows XP on the mac pro but get very poor firewire 400 performance with an external hard drive. I installed a generic firewire card and the drive works great under XP and OSX giving me good performance with the generic card. Anyone else with the same problem with the Apple firewire? What does device manager say the firewire chipset is? Anyone get the Firewire 800 to work on XP? I have upgraded to the new firmware(fixed the sata issue) and bootcamp 1.1.1 but still poor performance.
     
  2. Origin macrumors regular

    Origin

    Joined:
    Aug 11, 2006
    Location:
    Nantes, France
    #2
    I read in another forum that it's was a driver issue :/
    May be you could search for specific XP drivers for firewire in Intel chips ?
     
  3. tomsvideo thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 21, 2006
    #3
    Firewire slow

    I have searched google and can not find any other info - can someone look under device manager and see what te firewire controller is named on their machine?
     
  4. StealthRider macrumors 65816

    StealthRider

    Joined:
    Jan 23, 2002
    Location:
    Yokosuka, Japan
    #4
    Apparently FireWire is limited to 100Mbp/s under Windows XP, which is 25% of its full capable speed. Do as this link to the Devil says, and let me know if it helps :)

    http://support.microsoft.com/kb/885222
     
  5. tomsvideo thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 21, 2006
    #5
    It worked!

    Just installed the fix and it worked. Thank You!
     
  6. StealthRider macrumors 65816

    StealthRider

    Joined:
    Jan 23, 2002
    Location:
    Yokosuka, Japan

Share This Page