G3 Slot Loading iMac won't boot

Discussion in 'Macintosh Computers' started by sreedy, Apr 11, 2005.

  1. sreedy macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Location:
    Somerset
    #1
    Guys,

    I got home last night from a long weekend away, booted up my Mac and everything was fine; after I'd finished I put it to sleep. Came down this morning and instead of the power switch 'sleeping' it was on but very dull. I could wake the Mac at all so when all had failed I turned off the power to reboot..... now all I get when it restarts is the power light on and nothing..... no sound.... nothing on the screen at all. Any ideas how I can proceed?

    The only thing I have done in the last two week is added some third party RAM, but that's been OK for a couple of weeks.....

    Thanks
     
  2. Leareth macrumors 68000

    Leareth

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Location:
    Vancouver
    #2
    Remove the new RAM and see if it works that way
    the old G3 iMacs were moody as hell with RAM

    Can you boot off OS disk?
    Do you hear a tick of the CRT starting?
     
  3. sreedy thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Location:
    Somerset
    #3
    Yeah I'll try taking the RAM out when I get home tonight, it all seemed to be going too smoothly!

    I haven't tried booting off the OX disc yet but that will be my next step if removing the RAM doesn't help...... yeah I hear the CRT start and stop.

    Thanks for the reply.
     
  4. TMA macrumors 6502a

    TMA

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Location:
    England
    #4
    Pull the RAM first
    Reset the mobo

    First step is to get something to appear on screen, even if it's a flashing icon or spinney that goes on forever. If you can't get any video to appear that's when to start worrying
     
  5. sreedy thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Location:
    Somerset
    #5
    Right.... I got home tonight and now I get nothing what so ever!!!

    Basically I plug it in, get some sound like its got power, press the power button and NOTHING! Then when I unplug it the power light flashes an that my friends is it........ I feel a trip to the menders coming on!
     

Share This Page